Jump to content

A BL főtáblás csapatok arénái számokban

2014. 09. 25. 10:30

A hétvégén két magyar csapat, a Veszprém és a Szeged részvételével elrajtol a férfi kézilabda Bajnokok Ligája 2014/2015-ös szezonja. Ennek aprópóján az egyik legjelentősebb kézilabdás portál, a francia handnews.fr vizsgálta meg a résztvevő csapatok arénáit, befogadóképességük szempontjából.

A legnagyobb arénával a Croatiga Zagreb büszkélkedhet, a Zágráb Aréna 15200 fő befogadására alkalmas. Nem sokkal marad el tőle az isztambuli Sinam Erdem Spor Salonu, ahol 15000 Besiktas-szimpatizáns szurkolhat kedvenceinek. Az élcsapatok közül kiemelendő a Löwen otthona, a 13200 fős SAP Aréna, valamint a kieli Sparkassen Aréna, ahol a teltház 10049 főt takar.

Nem elhanyagolható hangzavar uralkodik általában a 7250 fős Palau Blaugranában, amely a Barcelona otthona, valamint a két szkopjei csapat, a Metalurg (Sportski Centar Boris Trajkovski) és a Vardar (Sportski Centar Jande Tandovski) arénájában, ahol 6963, illetve 5500 fizető néző belépése után lehet kitenni a MEGTELT táblát.

Az Európa legjobb szurkolótáborának megválasztott veszprémiek a Veszprém Arénában mintegy 5000-en (a valóságban a legnagyobb meccseken ennél jóval többen...), míg a szegediek a Városi Sportcsarnokban mintegy 3200-an teremtenek - csapatuk számára fantasztikus, az ellenfelek számára nyomasztóan ható - hangulatot.

A BL főtábláján szereplő csapatok közül a legkisebb csarnokkal a Nagy Kornélt foglalkoztató francia bajnok Dunkerque rendelkezik, a Stade de Flandres-ba 2500 néző fér be.

A Bajnokok Ligája a hétvégén kezdődik, a Veszprém szeptember 27-én Csehovban kezd, a Szeged pedig 28-án fogadja az ukrán Zaporozsjét.

(bb)

(Forrás: sportrajongo.hu/handnews.fr; fotó: sportrajongo.hu/boon.hu/kezilabda-live.hu)