Jump to content

Kézilabda: gyermeket vár a Győri ETO kapusa

2014. 08. 04. 15:06

A Győri Audi ETO KC norvég játékosa, Katrine Lunde anyai örömök elé néz, és jövő márciusra várja első gyermeke megszületését. A világ egyik legjobb kapusa mostantól nem lép pályára sem klubjában sem a norvég válogatottban.

A Győri ETO KC hivatalos honlapján olvasható közlemény tájékoztatása szerint a norvég hálóőr a hétvégi bajnoki után mondta el a jó hírt a klub vezetőségének és jelentette be egyúttal, hogy a várandósság és az azt követő időszak idejére valaki mással kell őt pótolni a kapuban.

"Katrine Lunde a hétvégi mérkőzést követően tájékoztatta a csapatot állapotáról. Természetesen mindannyian nagyon örültünk, és jó egészséget kívánunk neki és születendő gyermekének! Szülése után természetesen visszavárjuk. Ebben a helyzetben helyére igyekszünk a csapat számára a legjobb opciót megtalálni!" - mondta Kelecsényi Ernő, a Győri Audi ETO KC elnöke.

A norvég válogatott szövetségi kapitánya, Thorir Hergerisson hasonlóan nyilatkozott, sok boldogságot kívánva várják vissza a nemzeti együttes kapujába Lundét.

Lunde elmondta, hogy régóta szeretett volna már családot alapítani párjával, a Győr labdarúgó csapatában játszó szerb Nikola Trajkoviccsal, és azt is hozzátette, hogy továbbra is nagyon fontos lesz a kézilabda az életében, ezért a szülés után minél hamarabb szeretne csúcsformában visszatérni.

A győriek keretében a válogatott Herr Orsolya mellett jelenleg a fiatal Csapó Kyrára számíthat a szakvezetés kapusposzton, bár a Dunaújvárosból érkező játékos decemberig sérülés miatt nem áll rendelkezésre.

(Fotó: sport365.hu)