Jump to content

Mindkét vízilabda-válogatottunk az olaszokkal játszik

2014. 07. 25. 12:14

Olaszországot kapta ellenfélül a magyar férfi vízilabdacsapat a péntek esti elődöntőben, Merész András együttese pedig szintén az olaszokkal csap össze a női torna bronzmérkőzésén szombaton.

Benedek Tibor csapata Olaszország ellen játssza az elődöntőt ma este héttől a margitszigeti Hajós Alfréd Uszodában. Nem a legjobb emlékeinket őrizzük a találkozóról, hiszen 2012-ben a londoni olimpián 11-9-re kikaptunk tőlük a negyeddöntőben.

A magyar férfi vízilabda-válogatott eddig százszázalékos teljesítményt mutatott a budapesti Európa-bajnokságon, a csoportmeccseken legyőzte a spanyol, a francia, a szerb (!), a német és a horvát csapatot is, ezzel egyenes ágon jutott a legjobb négy közé.

Az olaszok sem szenvedtek még vereséget a tornán, második helyen jutottak tovább a csoportjukból, legyőzték Oroszországot, Romániát és Grúziát, valamint döntetlent játszottak Montenegróval és Görögországgal. Két napja 8-7-re múlták felül Horvátország válogatottját.

Péntek este fél kilenctől Szerbia és Montenegró együttese mérkőzik meg egymással a másik elődöntőben.

Közben az is eldőlt, hogy a női válogatott is az olaszokkal mérkőzik meg szombaton, a bronzmeccsen. Olaszország hihetetlenül szoros mérkőzésen maradt alul Hollandiával szemben a tegnapi elődöntőben, a rendes játékidő 8-8-as döntetlennel ért véget, az ötméteres dobásoknál pedig 4-3-ra győztek a hollandok.