Jump to content

Döntős a férfi vízilabda-válogatott!

2014. 07. 25. 20:23

Végig uralta az olaszok elleni mérkőzést Benedek Tibor együttese, egyszer sem került hátrányba és a sok nagy ziccert hozó hajrában sem esett szét, így bejutott a budapesti EB vasárnapi döntőjébe.

Öt megnyert csoportmeccs után egyből az elődöntőbe került a Benedek Tibor vezette férfi vízilabdacsapat, ahol az ellenfelük az „A” csoportban második helyen végző és két napja a horvátokat búcsúztató olasz válogatott volt.

Az olaszok kaparintották meg a labdát az első ráúszásnál, a csapatok első lövéseit a kapusok magabiztosan hárították. Varga Dénes góljával mi szereztük meg a vezetést, de az olaszok emberelőnyből kiegyenlítettek. A magyar védelem, kiegészülve Nagy Viktor bravúrjaival határozottan blokkolta az ellenfél támadásait, Szívós Márton és Madaras Norbert góljaival pedig megléptünk az olaszoktól. Nyolc perc játék után 3-1-re vezettünk.

Ismét az olaszokhoz került a labda a ráúszásnál, Figlioli és Gallo találataival gyorsan visszajöttek ránk. Hosnyánszky Norbert azonban értékesített egy emberelőnyt, így újra mi vezettünk. Bár az olaszok felpörögtek a második negyedben, a védelmünk továbbra is hatékonyan működött. Varga Dánielnek is sikerült gólt lőnie egy emberelőnyös helyzetben, kétgólosra hizlalva ezzel a fórunkat, de az olaszok még a nagyszünet előtt szépítettek. A félidei állás 5-4 volt.

Harmadszor is az olaszok indíthatták az első támadást az aktuális negyedben. Nehezebben indítottak akciókat a csapatok, mindkét oldalon nagyobb hangsúlyt kapott a védekezés. Véleményes szituáció alakult ki az egyik támadásunknál, a bírók elengedtek egy valószínűsíthető szabálytalanságot a védekező olaszoknak Tóth Mártonnal szemben. Hosnyánszky gyönyörűen csavarta be a hatodik gólunkat, Giorgetti pedig egy hatalmas átlövéssel szépített. Egy-egy találatot szereztek a felek a harmadik játékrészben, így 6-5-ről várhattuk a végső nyolc percet.

A negyedik negyedben hozzánk került a labda a ráúszásnál. Két óriási emberelőnyös helyzet maradt kihasználatlan előbb magyar, majd olasz oldalon. Egy páros kiállítás után Tóth Mártonnak sikerült ugyan betalálnia, de időkérés miatt nem adták meg a találatot. Egy lövést kivédett Tempesti, a második a kapufán csattant, de ami még rosszabb: Luongo kiegyenlített. Egy felettébb szerencsés szituációból újra vezettünk, Hosnyánszky volt a gólszerző, kontra és kiállítás után ismét kiegyenlített Olaszország. Egy perccel a vége előtt Varga Dénes vágta az ellenfél kapujába a nyolcadik, egyben a győztes találatunkat. Magyarország hihetetlenül szoros és helyenként durva vagy bírói szempontból véleményes mérkőzésen 8-7-re legyőzte Olaszországot és bejutott a hazai rendezésű Európa-bajnokság döntőjébe!

(fotó: egrivizilabda.hu)