Jump to content

A női vízilabdacsapat kikapott az elődöntőben!

2014. 07. 24. 17:51

Hiába játszott legalább olyan jól eleinte Magyarország, mint az ellenfél, a második félidőben ellépett tőlünk a spanyol válogatott. A harmadik játékrészben még sikerült kikecmeregnünk a gödörből, de egy jókor lőtt találattal végleg megtörtek minket a spanyolok. Magyarország 9-8-ra elveszítette az elődöntőt.

Az Oroszország elleni győzelem után a spanyolokkal kellett megküzdenie a magyar női vízilabda-válogatottnak a döntőbe jutásért. Az orosz csapat egyébként a görögök legyőzésével megszerezte az EB ötödik helyét.

A spanyolok indították a meccs első akcióját, és két gólnélküli perc után ők kaparintották meg a vezetést is, majd Esparnak köszönhetően dupláztak. Keszthelyi Rita nyitotta meg a magyar gólgyártást egy hatalmas lövéssel. Ezt követően emberelőnyös helyzetből, példás összjáték után egyenlített Takács Orsolya. Mindkét csapat fegyelmezetten védekezett az első negyedben, a kiegyensúlyozott erőviszonyokat az eredményjelző is hűen tükrözte: 2-2.

Ismét a spanyolok hozták el a labdát a ráúszásnál, és egy magyar védelmi hiba után újra ők szerezték meg a vezetést. Kis híján kettővel is elhúztak tőlünk, de Bolonyai Flóra kivédett egy ötméteres büntetőt. Keszthelyi Rita egy újabb nagy góllal hozta egálba a mérkőzést. A szünetet követő kezdeti ziláltságot hátrahagyva, a magyar lányok magabiztosan védekeztek a spanyol akcióknál. Óriási üdvrivalgás fogadta a negyedik magyar gólt, amely Bujka Barbara nevéhez fűződik, és amellyel a meccs során először átvettük a vezetést. Sőt, ezután egy kettős emberhátrányt is kivédekezett a magyar csapat! Az utolsó percben egyenlített ki Spanyolország, Garcia révén, de rögtön ezt követően Keszthelyi egy ötméteressel triplázott. Garcia egy újabb emberelőnyt értékesített még, így továbbra is döntetlen az állás: 5-5.

Harmadjára is a spanyolokhoz került a labda a ráúszásnál. Bő három perc alatt háromgólos hátrányba kerültünk: Garcia svédcsavarral lőtte be csapata hatodik találatát, a spanyolok második ötméteresét Bolonyai már nem tudta megfogni, utána pedig Pena volt eredményes. A mi támadásainkat viszont csírájában fojtotta el a spanyol védelem, a kevés lövési lehetőségünk pontatlanul sült el. A gólcsendet Bujka törte meg nálunk. Találatát Czigány Dóra fejelte meg, így egy gólra visszazárkóztunk. A mérkőzés korábbi részeihez képest rosszabb, de a harmadik negyed első feléhez képest biztató volt a helyzet: Magyarország-Spanyolország, a negyedik negyed előtt 7-8.

Az utolsó nyolc perc kezdetekor is Spanyolország támadhatott először. Egyértelművé vált, hogy jó döntés volt a kapuscsere magyar oldalon: Gangl Edina nagy védést mutatott be emberhátrányban. Egy akcióval később azonban Lopez megszerezte a spanyolok kilencedik találatát, amivel megtörte a magyar csapat lendületét. Még lőttünk egy gólt, de a végeredmény így is csak 9-8-ra módosult. Merész András lányai a bronzéremért szállnak majd harcba a budapesti EB-n, hogy ki lesz az ellenfél, még nem tudni.

(fotó: ujszo.com)