Jump to content

Vívó vb: Szilágyiék nem bírtak Dél-Koreával, az oroszokkal vívnak a bronzéremért

2014. 07. 21. 15:20

Nem sikerült a bravúr, a magyar férfi kardcsapat az elődöntőben vereséget szenvedett a dél-koreaiaktól, így utolsó mérkőzésén a bronzéremért léphet pástra a kazanyi vívó világbajnokságon. Szilágyi Áronék ellenfele a németektől meglepetésre vereséget szenvedő oroszok lesznek.

A Szilágyi Áron, Gémesi Csanád, Szatmári András, Decsi Tamás összeállítású válogatott az ukránok és az olaszok legyőzése után a dél-koreaiakkal találkozott, és ahogy negyeddöntős fellépésén, úgy ezúttal sem esélyesként vívott. Azzal mindenki tisztában volt, hogy Szilágyiék dolga végtelenül nehéz lesz, már csak azért sem, mert az egyéni világranglista első két helyezettje, a Kazanyban ezüstérmes Gu Bon Gil, valamint Kim Jung Hvan is tagja volt a dél-koreai válogatottnak.

A magyarok végül sajnos nem is tudták borítani a papírformát, gyakorlatilag sima vereséget szenvedtek a beszámolók szerint dinamikusabbnak, agresszívabbnak, gyorsabbnak tűnő ázsiaiaktól. A kilenc asszóból hetet utóbbiak nyertek, a magyar csapatnak pedig egy-egy döntetlenje, illetve győzelme volt. Ez a kettő Szilágyi nevéhez fűződik, de a megnyert párharc nem befolyásolta döntően a végkimenetelt, mivel a legvégén zajlott, amikor a dél-koreaiak már nagy különbséggel vezettek.

Az elődöntő krónikájához hozzá tartozik, hogy a sérülten pástra lépő Szatmárit menet közben Decsi kellett, hogy váltsa, de ő sem tudta kirántani a magyarok szekerét. Öt vereség után jött a döntetlen, majd 24-40-es állást követően Szilágyi 8-5-ös győzelme, a vége pedig 13 tusos vereség lett.

A másik ágon a németek meglepetésre legyőzték a címvédő oroszokat, így a magyarok a házigazdák csapatával csapnak össze a bronzéremért, közép-európai idő szerint 16.10-kor.

Eredmények:

a 16 között:
Magyarország-Ukrajna 45-39

negyeddöntő:
Oroszország-Franciaország 45-34
Németország-Egyesült Államok 45-41
Koreai Köztársaság-Románia 45-37
Magyarország-Olaszország 45-39

elődöntő:
Németország-Oroszország 45-40
Koreai Köztársaság-Magyarország 45-32

(Forrás:sportrajongo.hu/MTI/Fotó:molcsapat.hu)