Jump to content

Vízilabda: tornagyőzelemmel hangolt a Benedek-csapat

2014. 07. 06. 12:23

A magyar vízilabda-válogatott százszázalékos teljesítménnyel nyerte meg a Németország Kupáért kiírt düsseldorfi tornát: Benedek Tibor szövetségi kapitány csapata az Egyesült Államok együttesét győzte le 12-11-re vasárnap. A valamivel több, mint egy hét múlva kezdődő budapesti Európa-bajnokságra készülő nemzeti csapat az amerikain kívül a montenegrói válogatottat és a házigazdák csapatát győzte le.

Kiválóan halad a felkészülésben a magyar vízilabda válogatott, amely a július 14-én kezdődő margitszigeti Európa-bajnokság főpróbájának tekinthető németországi eseményen három szoros meccset játszott és nyert meg. A világbajnoki címvédő magyarok pénteken Montenegró (9-8), szombaton pedig a németek (10-8) ellen diadalmaskodtak.

"Megint csak azt tudom mondani, hogy meg vagyok elégedve, mert annak ellenére, hogy tegnap késő este játszottunk, ma reggel ugyanolyan motiváltan, lelkesen játszottak a fiúk. Az pedig, hogy ezeket a szoros meccseket a végén meg tudjuk nyerni, nagyon előremutató a jövőt tekintve." - nyilatkozta Benedek Tibor a vasárnapi meccs lefújása után a hazai szövetség honlapjának.

A budapesti kontinenstornán a magyar válogatott a B-csoportba kapott besorolást, ellenfelei Szerbia, Németország, Horvátország, Franciaország és Spanyolország lesznek. Benedek Tibor együttese július 14-én este 20:30 órakor a spanyolok ellen kezd.

(Fotó:sport.hir24.hu)