Jump to content

Történelme legnagyobb sikerére készül az MKB-MVM Veszprém

2014. 05. 30. 10:25

A hétvégén Kölnben rendezik a férfi kézilabdázók Bajnokok Ligája négyes döntőjét. Ebben első magyar csapatként érdekelt az MKB-MVM Veszprém is. A spanyol Carlos Ortega által irányított együttes már tavaly is közel került a Final Fourhoz, de akkor a német Kiel a negyeddöntőben kiejtette őket. Most az elődöntőben vehetnek nemes bosszút Nagy Lászlóék.

A 2010 óta létező BL Final Fourban rendre német gárda diadalmaskodott, amikor német-spanyol finálét rendeztek, ugyanakkor 2011-ben spanyol házidöntő volt, melyben az akkor Nagy Lászlóval felálló Barcelona legyőzte a Ciudad Realt. A világklasszis magyar átlövő azóta már a Veszprémet erősíti, és amint azt a csütörtöki elutazás előtt elmondta, százszázalékosan felkészültek a hétvégére. Elsősorban a kétszeres győztes ellenfelükre a Kielre figyelnek, tudják, mit játszanak a németek, a legfontosabb, hogy ne hagyják őket felgyorsulni.

Jó hír a veszprémieknek, hogy Fazekas Nándor felépült május eleji kéztöréséből, és az április végén térdsérülést szenvedő iráni Dzsamalira is számíthat Ortega. Kulcsszerep hárulhat majd Momir Ilicre, aki tavaly éppen a Kieltől érkezett Veszprémbe. A szerb átlövő a német klubbal 2010-ben és 2012-ben nyert már BL-t, és úgy érzi, most ugyanezt a magyar bajnok színeiben tenné.

Szakemberek szerint a négy együttesből háromnak reális esélye van a végső győzelemre, egyedül a Flensburg sikere számítana meglepetésnek. Amiben viszont biztos, hogy nyert a magyar együttes, hogy a négyes döntőben részt vevő edzők közül egy sem büszkélkedhet annyi BL-győzelemmel, mint Carlos Ortega. A spanyol szakember a Barcelona „aranygenerációjának” tagjaként hatszor is elhódította a trófeát. 2005-ben éppen egy BL-győzelem után fejezte be pályafutását.

A veszprémiek amúgy egy másfél órás edzésen már túl is estek ma délelőtt, ugyanakkor a magyar csapat nem a mérkőzéseknek otthont adó Lanxess Arénában tréningezett, mert a 20 ezer férőhelyes csarnokban még az előkészületek zajlanak. A sajtó munkatársai csak az első negyedórában lehettek jelen. A csapatra péntek délután még egy kötelező félórás sajtóesemény vár.

Csak a rend kedvéért, szombaton 15.15-kor rendezik a Veszprém-Kiel csatát, míg a Barcelona-Flensburg összecsapás 18 órakor kezdődik. Vasárnap 15.15-kor lesz a bronzmeccs, a finálé pedig 18 órakor. Eddig csak német és spanyol csapatok jutottak be a fináléba a férfi kézilabda BL négyes döntőjében, de a veszprémiek arra készülnek, hogy a hétvégén, megszakítják ezt a sorozatot.

Fotó: magyarhirlap.hu forrás:sportrajongo.hu/mkb-mvmveszprem.hu