Jump to content

A Veszprém és a Szeged is indulhat a kézilabda SEHA Ligában

2014. 05. 07. 21:54

Az alapszakaszbeli szoros mérkőzések után a férfi kézlabda NB I döntőjének első felvonásán az MKB-MVM Veszprém 30–21-re kiütötte a Pick Szegedet. A hazaiak a mérkőzés folyamán kétszer is vezettek 11 góllal, a csongrádiak erejéből Larholm heteseivel csak arra futotta, hogy tízen belülre kerüljenek. Ugyanakkor van örömteli hír is a szegediek számára, hiszen a Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) elnöksége keddi ülésén egyhangú szavazással úgy döntött, hogy a következő szezontól az MKB-MVM Veszprém és a Pick Szeged férfi csapata is bekapcsolódhat a regionális SEHA Liga küzdelmeibe.

A zágrábi központú ligát, a dél-kelet-európai kézilabdacsapatok régiós bajnokságát 2011-ben hozták létre azzal a céllal, hogy az országukon belül viszonylag kevés igazán erős vetélytársat számláló együttesek több éles csatát vívhassanak, miközben külföldi vetélytársaikkal is gyakrabban mérhessék össze az erejüket.

Vetési Iván, az MKSZ elnöke az esemény sajtótájékoztatóján elmondta, az elnökség minden tagja azon a véleményen volt, hogy egy olyan mezőnyben szerepelni, amelyet jelenleg szerb, horvát, montenegrói, bosnyák, fehérorosz, szlovák és macedón együttesek alkotnak, csak előnyt jelenthet a magyar színek képviselőinek.

A szakember szerint biztosra vehető, hogy a Bajnokok Ligája négyes döntőjére készülő veszprémiek élni fognak ezzel az új lehetőséggel, és bízik bene, hogy az EHF Kupában ugyancsak Final Four-szereplő szegediek is hamarosan döntenek az ügyben. A hazai szövetség ennek megfelelően kétféle forgatókönyv szerint készül átalakítani a hazai bajnokság forgatókönyvét.

Ha csak a Veszprém indul a dél-kelet-európai versengésben, akkor a 13 csapatosra kibővített magyar bajnokságban 12 játszik majd itthon, és közülük öt jut majd be a rájátszásba, ahol a hatodik szereplő a Veszprém lesz. Ha a Szeged is csatlakozik a SEHA Ligához, akkor 14 csapatos lesz a magyar bajnokság, szintén 12 verseng majd a rájátszásba kerülésért, és ott csatlakozik majd a legjobb itthoni hathoz a Veszprém és a Szeged, magával hozva a ligában egymás ellen elért eredményeiket.

Fotó:molcsapat.hu/ forrás:sportrajongo.hu/MTI