Jump to content

Büntetőkkel kikapott a csoportelső magyar pólóválogatott a Vk-ban

2014. 04. 15. 17:29

A világbajnoki címvédő magyar férfi vízilabda-válogatott ötméteresekkel kikapott kedden az olimpiai bajnok horvát csapattól a világliga európai csoportselejtezőjének utolsó fordulójában Pécsen. A kedd esti összecsapáson, amelyet az Abay Nemes Oszkár Sportuszodában teltház előtt rendeztek meg, Benedek Tibor szövetségi kapitány javarészt fiatalok alkotta csapatot küldött a vízbe. A gárdából a tavaly vb-aranyérmes társaságból hatan is hiányoztak, igaz, az ötkarikás bajnok riválisnál is akadtak jeles hiányzók.

A pécsiek által Hullámfürdőnek nevezett fedett uszodában a hazai gárda, amely már csoportgyőztesként várhatta a zárómeccset, a vendégvezetést követően a büntetőből betaláló Hosnyánszky Norbert, majd az emberelőnyből gólt lövő Vámos Márton révén 2-1-re fordított. A nyitónegyed végén azonban már megint a horvátoknál volt az előny (2-3). A második játékrész sokáig csak a kölcsönösen elpuskázott lehetőségekről szólt, míg nem Vámos balkeze újfent villant (3-3). A nagyszünet előtt viszont ötméteresből a horvátok visszavették a vezetést (3-4).

A harmadik nyolc percben utolérte az ellenfelet a hazai együttes (4-4). Csakhogy a horvátok nem hagyták annyiban: előbb egy magyar védelmi hibából, majd büntetőből voltak eredményesek, s elhúztak két góllal (4-6). A közelebb kerülés még ebben a negyedben sikerült: az ötméterest Vámos vágta a kapuba (5-6).

A befejező negyedben sokáig hiába kísérletezett mindkét válogatott, aztán Bátori Bence megtörte a jeget, s kiegyenlített (6-6). Válaszul a horvátok kihasználtak egy emberelőnyt, de ugyanígy tett a hat az öt elleni játékban Tóth Márton is, aki nagy gólt lőtt (7-7). Mivel az eredmény már nem változott, következhettek az ötméteresek.

A büntetőpárbaj jól indult, hiszen Decker Attila hárította a horvátok első emberének lövését, ám a folytatásban magyar részről csak Angyal Dániel és Hosnyánszky talált be, a valamivel pontosabb horvátok így végül 10-9-re nyertek. Elsőségének köszönhetően a magyar együttes tagja lett a világliga szuperdöntőjének, amelynek Dubaj ad otthont június 16. és 21. között.

fotó: nemzetisport.hu forrás:sportrajongó.hu/MTI