Jump to content

A Dab.Docler nyerte a MOL Liga idei első rangadóját

2014. 01. 03. 10:21

Január első napján rögtön rangadót rendeztek a jégkorong MOL Ligában, a jelenlegi két legjobb magyarországi csapat, a Miskolc és a Dunaújváros csapott össze egymással. A derbi végtelenül izgalmasan alakult, hiszen a hazai pályán szereplő Miskolc két góllal is vezetett, ám a Dunaújváros egyenlített, majd a ráadásban jött a fordulók óta remeklő Galanisz, aki eldöntötte a találkozót.

Két remek formában lévő csapat találkozott egymással Miskolcon, a jégkorong MOL Liga 2014-es első fordulójának rangadóján. A DAB hatmeccses veretlenségi szériával érkezett Miskolcra, míg a Jegesmedvék legutóbbi hat találkozójából ötöt megnyertek, azt az egyet éppen a Dunaújváros ellen vesztették el. Mindkét együttes számára fontos volt a győzelem, hiszen egy esetleges sikerrel a címvédő ideiglenesen átvehette volna a vezetést a bajnoki tabellán, míg a Miskolc a dobogó harmadik fokáról várhatta volna az alapszakasz folytatását.

A találkozót a dunaújvárosiak kezdték jobban, ám a gólokat mégis a hazaiak szerezték a mintegy 1500 fős, többnyire hazai drukkerekből álló közönség legnagyobb örömére. A 14. percben Knox szerzett vezetést a Miskolcnak, majd a házigazdák a második harmad elején Metcalfe révén tovább növelték előnyüket. A Dunaújváros azonban felpörgött, Ladányi bődületes bombájával szépítettek a vendégek, majd Galanisz passzából Jabornik szerezte meg az egyenlítő gólt a harmad végén. Az utolsó játékrészt a DAB úgy kezdte, ahogy az előzőt befejezte, tehát góllal, ezúttal Peterdi keserítette a hazaiak életét, a gólpasszt Ladányitól kapta, ám a gólban benne volt Contois is, aki az első dunaújvárosi gólt is előkészítette.

A vendégek öröme azonban nem tartott sokáig, Tóth Adrián két perc elteltével egyenlített, igaz Galanisz röviddel utána megint a címvédőt hozta előnybe. Csakhogy ez az előny nem tartott ki a mérkőzés végéig, De Bruyn révén a Miskolc nyolc perccel a rendes játékidő vége előtt ismét egyenlített, így jöhetett a ráadás. A hosszabbításban azonban nem született gól, így a büntetőkre maradt a döntés amely során egy gól született, azt pedig Galanisz révén a Dunaújváros szerezte. A DAB így két ponttal távozott Miskolcról és ezzel átvette a vezetést a bajnoki tabellán a Miskolc pedig maradt a negyedik helyen.

"Ma nem voltunk elég kemények, az apró részleteket nem csináltuk jól. Hiába szereztünk vezetést, óriási hibákból gólokkal ajándékoztuk meg a Dunaújvárost, és így elherdáltunk két pontot" - értékelte a mérkőzést a Jégkorongblognak Bob Dever a miskolciak szakvezetője, míg kollégája, Stephan Lundh szerint minimális volt a két csapat között a különbség.

“A Miskolc nagyon erősen kezdett, és egyéni hibák miatt meg is lépett két góllal. Utána rendeztük a sorokat, de csapkodó volt a játék, így végül csak a büntetők döntöttek a mi javunkra. Két nagyon jó csapat osztozott ma a pontokon."

foto: nemzetisport.hu

sportrajongo.hu/molcsapat.hu