Jump to content

Versenynaptár 2017 - ezek az események várnak a magyar sportrajongókra

2017. 01. 02. 09:24

A július második felében Budapesten és Balatonfüreden sorra kerülő vizes világbajnokság lesz a legjelentősebb hazai rendezésű sportesemény jövőre, de minden bizonnyal nagy érdeklődésre tart majd számot a nyár végén a fővárosban esedékes cselgáncs-vb is.

 

Győrben Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivált rendeznek július utolsó napjaiban, és ugyancsak ebben a nyár közepi időszakban, 28-tól 30-ig lesz a Forma-1-es hétvége a mogyoródi Hungaroringen. A túraautó-világbajnokság rendszerint szintén sok nézőt vonzó Magyar Nagydíját ugyanott május közepén bonyolítják le.

Június végén motorcsónak-vb-t rendeznek Baján, szeptember elején pedig a vitorlás finndingi hajóosztály legjobbjai találkoznak Balatonföldváron. Május közepén ritmikus gimnasztika Eb lesz Budapesten, szeptemberben szörf raceboard kontinensviadal Balatonfüreden, továbbá korosztályos világversenyekre is sor kerül.

Az év során asztaliteniszben, vívásban, birkózásban, öttusában és tornában rendeznek World Tour-, világkupa- vagy Grand Prix-viadalt Magyarországon. Ismét Budapest ad otthont a női kézilabda Bajnokok Ligája négyes döntőjének május elején, nem sokkal később pedig az új Dagály Uszodakomplexum lesz a helyszíne a férfi vízilabda BL hatos fináléjának.

Az egyre nagyobb rangot kivívó Gyulai István Memorial Atlétikai Magyar Nagydíjat július 4-én rendezik Székesfehérváron.

A külföldi események közül a jórészt júniusban sorra kerülő oroszországi labdarúgó Konföderációs Kupa mellett a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) szeptemberi, limai kongresszusa emelkedik ki, amelyen eldől, hogy Budapest, Los Angeles vagy Párizs rendezheti-e meg a 2024-es nyári olimpiát.

(Forrás: sportrajongo.hu;mti/Fotó:mti)