Jump to content

NBA - a riválishoz igazolt a Cleveland sztárja

2017. 08. 24. 06:01

Az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság (NBA) előző nagydöntőjének vesztese, a két évvel ezelőtti bajnok Cleveland Cavaliers elcserélte egyik legjobb játékosát, Kyrie Irvinget, aki a Boston Celticsben folytatja pályafutását. Irving pár hete maga kért cserét, hangsúlyozva, hogy nem kíván a továbbiakban együtt játszani a csapat legendájával, LeBron Jamesszel. 

 
A 25 éves irányítóról - aki 2016-ban bajnok lett a Clevelanddel - már korábban olyan hírek láttak napvilágot, hogy megelégelte a másodhegedűs szerepet a négyszer a liga legjobbjának megválasztott (MVP) LeBron James mögött, és váltani szeretne.

A Cavaliers Irvingért cserébe megkapta a Bostontól az előző alapszakasz harmadik legeredményesebb játékosát, a szintén irányító Isaiah Thomast (28,9 pont/mérkőzés), valamint Jae Crowdert, Ante Zizicet és egy 2018-as első körös draftjogot. Ez utóbbi a legfontosabb és legértékesebb az ügyletben, a fentieket elnézve a Cavs egyáltalán nem járt rosszul, sőt inkább profitált Irving távozásával. 

A 2011-es drafton elsőként kiválasztott, négyszeres All Star-játékos Irving az előző alapszakaszban 25,2 pontot átlagolt meccsenként.

 
(Forrás: Forrás:sportrajongo.hu, mti / Fotó: twitter)