Jump to content

NBA: megint söpört a Cleveland

2017. 05. 08. 19:06
A címvédő Cleveland Cavaliers hét ponttal legyőzte a Toronto Raptors csapatát az észak-amerikai kosárlabdaliga (NBA) rájátszásának vasárnapi játéknapján, ezzel megnyerte a párharcot és a Keleti főcsoport döntőjébe jutott.
 
 
 
 
A mezőny legjobbja LeBron James volt, aki 35 ponttal, kilenc lepattanóval és hat gólpasszal segítette győzelemhez csapatát. A Cleveland 4-0-s összesítéssel búcsúztatta kanadai ellenfelét.

James ezzel sorozatban hetedszer készülhet konferenciadöntőre keleten, a Cavaliers pedig az első csapat lett a liga történetében, amely két egymást követő szezonban képes volt sorozatban nyolc playoff-meccset megnyerni.
 


A főcsoport-döntőben az ellenfele a Boston-Washington párharc továbbjutója lesz, ott viszont negyedszer is hazai győzelem született, így az állás 2-2. A vasárnap éjszakai negyedik összecsapáson Bradley Beal volt a legponterősebb játékos: 29 ponttal segítette csapatát az egyenlítéshez. Csapattársa, John Wall úgy szerzett 27 pontot, hogy első kilenc mezőnykísérlete sikertelen volt.
 


A nyugati főcsoportban ismét James Harden volt a San Antonio Spurs ellen egyenlítő Houston Rockets legjobbja, 28 pontja mellett 12 gólpasszt is kiosztott. A houstoni együttes 43 alkalommal próbálkozott hárompontossal, ezek közül 19 a gyűrűben landolt.
 


Eredmények, főcsoport-elődöntő:

Kelet:

Toronto Raptors-Cleveland Cavaliers 102-109
A párharc végeredménye: 4-0, a Cleveland javára.

Washington Wizards-Boston Celtics 121-102
A párharc állása: 2-2.

Nyugat:

Houston Rockets-San Antonio Spurs 125-104

A párharc állása: 2-2.

A párharcok az egyik csapat negyedik győzelméig tartanak.
(Forrás: Forrás:sportrajongo.hu, mti / Fotó: twitter)