Jump to content

NBA: hosszabbításban verte a Celtics a Washingtont

2017. 05. 03. 18:20

A Boston Celtics hosszabbítás után legyőzte a vendég Washington Wizards együttesét, így 2-0-ra vezet az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság (NBA) Keleti főcsoportjának elődöntőjében. A nyugati elődöntőben az alapszakaszt megnyerő Golden State simán verte a Utah együttesét.

 
A Boston Celtics hosszabbítás után legyőzte a vendég Washington Wizards együttesét, így 2-0-ra vezet az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság (NBA) Keleti főcsoportjának elődöntőjében.
 
A Celtics vezére Isaiah Thomas volt, aki 53 pontot szerzett. A 28 éves irányító - akinek a párharc első meccsén kiütötték az egyik fogát - egyéni csúcsot javított a rájátszásban, és ő az ötödik bostoni, aki legalább 50 pontot szerzett a playoffban. Csak a legendás John Havlicek dobott többet, 54-et 1973-ban. A Washingtonban John Wall 40 ponttal zárt.
 

Nyugaton a Golden State Warriors a papírformának megfelelően magabiztos sikerrel kezdte meg a Utah Jazz elleni párharcot. Az előző két idény legjobbjává választott Stephen Curry 30 perc alatt 22 pontig jutott, az oaklandiek pedig 5-0-ra javították mérlegüket az idei rájátszásban. Előzőleg 4-0-ra "kisöpörték" a Portlandet, így április 24. óta pihenhettek, míg a Utah vasárnap játszotta le a mindent eldöntő meccsét a 4-3-ra legyűrt Los Angeles Clippers ellen.
 


NBA, főcsoport-elődöntő:
Keleti főcsoport:
Boston Celtics-Washington Wizards 129-119 - hosszabbítás után

Az állás: 2-0, a Celtics javára.

Nyugati főcsoport:
Golden State Warriors-Utah Jazz 106-94

Az állás: 1-0, a Warriors javára.
(Forrás: Forrás:sportrajongo.hu, mti / Fotó: twitter)