Jump to content

Crosby megint agyrászkódást szenvedett

2017. 05. 02. 21:17

Sidney Crosby, az észak-amerikai profi jégkorongligában (NHL) címvédő Pittsburgh Penguins sztárja agyrázkódást szenvedett a Washington Capitals elleni párharc harmadik meccsén, és biztosan nem lép jégre a szerda éjszakai negyedik összecsapáson.

 

"Ő nagyon pozitív, mi pedig nagyon optimisták vagyunk, hogy időben visszatérhet" - mondta Mike Sullivan, a Penguins vezetőedzője a liga egyik legjobb hokisáról.

 

Crosbyt - aki az idény legértékesebb játékosa cím három jelöltjének egyike - előbb az orosz Alekszandr Ovecskin billentette ki egyensúlyából azzal, hogy megütötte botjával, majd Matt Niskanen szintén a botjával találta el a fején ütközés közben. Az amerikai játékos a meccs után kijelentette, nem szándékosan okozott sérülést riválisának, a liga pedig kedden úgy döntött, nem tart fegyelmi meghallgatást az ügyben.
 

Crosby kiesése után a Penguins hétfőn hosszabbításban 3-2-re kikapott az alapszakaszt megnyerő fővárosiaktól, akik így 2-1-re felzárkóztak a párharcban. A 29 éves játékos elvesztése rendkívül érzékeny veszteség a Pittsburgh számára, Crosby ugyanis gólkirály lett az alapszakaszban, a rájátszásban pedig hét meccs alatt 11 pontot ért el. A kanadai hokis korábban többször szenvedett agyrázkódást, volt olyan is, hogy emiatt fél évet kellett kihagynia.
(Forrás: Forrás:sportrajongo.hu, mti / Fotó: twitter)