Jump to content

NBA: több klub bojkottálja a Trump-szállókat

2016. 11. 17. 09:32

Az észak-amerikai kosárlabdaliga (NBA) több klubja bojkottálja Donald Trump, az Egyesült Államok megválasztott elnökének szállodáit. Az ESPN információi szerint az idegenbeli mérkőzései alkalmával a Dallas Mavericks, a Milwaukee Bucks és a Memphis Grizzlies csapata sem tölti az éjszakákat a Trump Hotels szállodáiban, mert minden közvetett és közvetlen kapcsolatot kerülni akarnak az új elnökkel.

A Mavericks tulajdonosa, Mark Cuban a választási kampány idején kifejtette, hogy Hillary Clintont támogatja, a Milwaukee társtulajdonosa, Marc Lasry pedig közismerten a demokraták elkötelezettje.

A közelmúltban a Detroit Pistons vezetőedzője, Stan Van Gundy rasszistának és nőgyűlölőnek nevezte Trumpot, kollégái közül Gregg Popovich (San Antonio Spurs) és Steve Kerr (Golden State Warriors) pedig kifejezte, hogy helyteleníti a választás végeredményét.

Lehet, hogy Amerikában sincs kolbászból a kerítés, és biztos, hogy rengeteg olyan dolog van és történik odaát, amely furcsa, amely nem követendő, amely távol áll a magyarországi emberek értékrendjétől, szokásától. Egy azonban biztos, a szólás szabadságát ott mérhetetlen tisztelet övezi, legalábbis a fenti példa ezt sugallja. Mert azért gondoljunk csak bele, ha itthon egy futballklub elnöke, vezetőedzője, játékosa az éppen aktuális miniszterelnök ellen szólalna fel, vagy szólítana fel bojkottra. Gyaníthatóan nem díjaznák a cselekedetét, és elképzelhető, hogy a renitens klub részére a TAO-pénzek sem érkeznének meg a jövőben...

 

(Forrás: sportrajongo.hu;mti/Fotó:twitter)