Jump to content

Griffinék nagyon elpáholták Nowitzkiékat

2015. 10. 30. 08:56

Három mérkőzéssel folytatódott az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság alapszakasza. A játéknap rangadóját a Los Angeles Clippers vívta a Dallas Mavericks ellen, a meccs hőse Blake Griffin volt, aki parádés játékkal vezette győzelemre együttesét.

Hazai idénynyitóján a Los Angeles Clippers magabiztos, 104-88-as győzelmet aratott a Dallas Mavericks felett. Dirk Nowitzkiék nem tudták elrontani a Clippers hazai bemutatkozását, ennek pedig leginkább Blake Griffin volt az oka, aki 26 ponttal és 10 lepattanóval zárta az összecsapást.

A mérkőzést amúgy nagy érdeklődés övezte, hiszen a két klub tulajdonosa Mark Cuban és Steve Ballmer a holtszezonban igen csak egymásnak ugrottak DeAndre Jordan átigazolásá kapcsán, amely elég furcsa körülmények között ért véget. Jordan állítólag megegyezett a Dallas tulajdonosával, ám az utolsó pillanatban mégis inkább maradt Los Angelesben a hírek szerint Ballmer nyomására. Cuban ezt eléggé sérelmezte és pár hétig igen komoly sárdobálás zajlott a két milliárdos között. A találkozón a hazai szervezők éppen ezért a feszültséget oldandó az úgynevezett “csók kamerával” hozták közelebb a vitában álló feleket, akik vették is a lapot.

Eredmények:

Indiana Pacers-Memphis Grizzlies 103-112

New York Knick-Atlanta Hawks 101-112

Los Angeles Clippers-Dallas Mavericks 104-88

(Forrás:sportrajongo.hu;Fotó:sportanupt.com)