Jump to content

NHL: végre nyert a Boston, de mi történt Ovecskinnal?

2015. 10. 15. 09:20

Négy mérkőzést rendeztek az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) alapszakaszának legutóbbi játéknapján. A legnagyobb kérdés az volt, hogy vajon a Bostons Bruins három vesztes összecsapás után végre tud-e nyerni, vagy beállít egy 50 éves rekordot negyedik zakójával. A Bruins végül győzött, nem úgy a Washington, amely legjobbja, Alex Ovecskin nélkül kapitulált.

Jimmy Hayes egy góllal és három gólpasszal vette ki a részét a Bruins sikeréből, miközben Jonas Gustavsson húsz védést mutatott be. A második játékrészben már 5–0-ra vezető Boston három vesztes mérkőzés után tudott nyerni.

Az Ottawa Senators a 15 éves fennállása legrosszabb idénykezdését produkáló, negyedik vereségét elkönyvelő Columbus Blue Jackets otthonában diadalmaskodott 7–3-ra. A svéd Erik Karlsson négy gólpasszt adott, ami egyéni csúcs.

Az Arizona Coyotes idénybeli harmadik találkozóját is hozta, legutóbb ilyen kiváló rajtot 12 éve vettek az arizonaiak. A Prérifarkasok 4-0-ra verték a legutóbbi évad rájátszásában egészen a nyugati döntőig menetelő Anaheimet. A győztes csapatból Anthony Duclair pályafutása első mesterhármasát könyvelhette el, míg Mike Smith a kapuban parádézva összesen 37 védést mutatott be.

A Philadelphia Flyers cseh hálóőre, Michal Neuvirth szintén nem kapott gól – egymás utáni második meccsén –, míg klubja 3–0-ra verte a címvédő Chicago Blackhawkst.

Közben kiderült, miért maradt ki a Washington Capitals legutóbbi keretéből a csapat sztárja, Alekszandr Ovecskin. Az orosz játékos szimplán elaludt, és kihagyta a San José Sharks ellen 5–0-ra elveszített meccs előtti utolsó edzést, ezért hagyta ki Barry Trotz edző az együttesből.

NHL - Alapszakasz:

Columbus Blue Jackets–Ottawa Senators 3–7

Philadelphia Flyers–Chicago Blackhawks 3–0

Colorado Avalanche–Boston Bruins 2–6

Anaheim Ducks–Arizona Coyotes 0–4

(Forrás:sportrajongo.hu;mti,nso/Fotó:oroszvilag.hu)