Jump to content

NHL - Obama is gratulált a Blackhawksnak

2015. 06. 18. 09:30

Barack Obama amerikai államfő telefonon és a közösségi médiában is gratulált a Chicago Blackhawks jégkorongcsapatának a Stanley Kupa-győzelemhez. Az USA elnöke hírhedten nagy sportrajongó, szülővárosa csapatai közül azonban kosárlabdázó múltja miatt leginkább a Chicago Bulls sikeréért szorít, ám természetesen a jégkorongozók sikerének is nagyon örült.

Obama a Twitter-oldalán azt írta: gratulál szülővárosa együttesének ahhoz, hogy hat idény alatt harmadszor nyerte meg az észak-amerikai profiliga (NHL) küzdelmeit, és majd várja őket a Fehér Házban.

Amint az NHL honlapja jelezte: az elnök később telefonon beszélt Joel Quenneville vezetőedzővel, Rocky Wirtz klubtulajdonossal és Jonathan Toews csapatkapitánnyal. Obama pár hete amúgy saját Twitter oldalt indított, amelyet az elnökivel ellentétben valóban ő "üzemeltet". Ezen követője lett az összes chicagói csapatnak, kivéve a Chicago Cubs baseball együttesét, ugyanis az elnök vérmes White Sox drukker, ezt a Cubs-szurkolók nem is hagyták szó nélkül, felrótták az elnöknek, amiért kedvenceiket nem "like-olta" a világ egyik legnagyobb hatalmú politikusa.

A Chicago magyar idő szerint kedd hajnalban nyerte meg története hatodik bajnoki címét (1934, 1938, 1961, 2010, 2013, 2015), miután 4-2-es összesítéssel legyőzte a Tampa Bay Lightningot.

(Forrás:sportrajongo.hu/Fotó:Twitter)