Jump to content

LeBron James: én vagyok a világ legjobbja

2015. 06. 15. 09:37

Annak ellenére, hogy az észak-amerikai kosárlabda-liga rájátszásának legutóbbi mérkőzésén kikapott a Cleveland Cavaliers a Golden State Warriors együttesétől és így a rivális egy győzelemre került a végső győzelemtől a Cavs vezére, LeBron James igen magabiztosan nyilatkozott legutóbbi sajtótájékoztatóján. LeBront arról kérdezték, hogy minek köszönhető, hogy ilyen jól és magabiztosan játszik, mire a "Király" csak annyit válaszolt, hogy annak, hogy ő a világ legjobb játékosa.

Kevin Love és Kyrie Irving kiesésével a Cleveland Cavaliers nehéz helyzetben kénytelen lejátszani az NBA döntőjének mérkőzéseit. A csapatot LeBron James cipeli a hátán és bizony alaposan kitesz magáért, hiszen videójátékokba illő számokat produkál mérkőzésről mérkőzésre. LeBron a fináléban 36.6 pontot átlagol, 8.8 asszisztot oszt ki és még lekapo 12.4 lepattanót meccsenként.
A számok valóban elképesztőek, ennek ellenére a párharcot a Golden State vezeti 3-2-re és már csak egy mérkőzés kell Steph Curry-éknek ahhoz, hogy megszerezzék a végső győzelmet. A két csapat legutóbbi találkozóján a Warriors 104-91-re győzött, James tripla duplát jegyzett (40 pont, 14 lepattanó és 11 assziszt), ám Steph Curry 37 pontjával ellensúlyozta James parádés teljesítményét és győzelemre vezette együttesét.
A mérkőzés után egy újságíró miután taglalta James számait azt kérdezte a Cavs vezérétől, hogy minek köszönhető az, hogy ennyire magabiztosan kosárlabdázik, mire LeBron csak annyit válaszolt, hogy annak, hogy ő a világ legjobb játékosa. A kijelentéssel nehéz vitatkozni, napjaink legjobbja talán tényleg LeBron James, az már más kérdés, hogy ennek ellenére sem biztos, hogy hozzá tudja segíteni csapatát a bajnoki címhez a Golden State ellen, amely ha megnyeri kedden a hatodik összecsapást, akkor megnyeri az NBA idei kiírását.

(Forrás:sportrajongo.hu;mti/Fotó:cbssports.com)