Jump to content

NHL: egyenlített a Rangers

2015. 05. 23. 09:00

Az észak amerikai profi jégkorongliga (NHL) rájátszásában, a keleti főcsoportdöntő negyedik meccsén a New York Rangers nagyon simán, 5–1-re győzött a Tampa Bay Lightning vendégeként, ezzel 2–2-re alakította az egyik csapat negyedik sikeréig tartó párharc állását.

A Lightning–Rangers csata eddig nagyon változatos, már-már őrületbe hajló fordulatok jellemzik a párharcot. Láthattunk már szoros New York-i sikert (az első meccsen 2–1-re nyert a Rangers), illetve kiélezett Tampa Bay-győzelmet (a harmadik találkozón hosszabbítás után 6–5), idegben fölényes, 6–2-es Lightning-diadalt, most pedig szintén idegenben, ugyancsak sima, 5–1-es Rangers-győzelmet.

Pedig közel fél óráig semmi jele nem volt annak, hogy ilyen sima lesz a vége. A Rangers Rick Nash révén ugyan az első harmad végén megszerezte a vezetést, de erre a második játékrész 12. percében Steven Stamkos még válaszolni tudott.

Ezt követően azonban már csak a vendégek szereztek gólt. A második szünetig további kettőt (Kreider és YAndle révén), majd a harmadik harmadban kétszer is emberelőnyben még kettőt (az egykori Tampa-klasszis St. Louis et újfent Nash talált be).

Nash kezdte, és ő is fejezte be a gólgyártást, ám a meccsről szóló tudósítások leginkább Henrik Lundqvist New York-i kapust méltatják: "Henrik király" 39 lövésből 38-at hárított (miközben az ezt megelőző két meccsen 66 lövésből 12-szer kapitulált). A másik oldalon 24 lövés ment kapura, de a Lightning kapusa, Ben Bishop csak 19-szer tudott védeni.

(bb)

(Forrás: sportrajongo.hu/nso.hu; fotó: sportrajongo.hu/nytimes.com/nydailynews.com)