Jump to content

NFL: Brady fellebbezett, független vizsgálatot akar

2015. 05. 15. 12:54

Fellebbezett a „labdaleeresztős ügy” kapcsán kiszabott négy mérkőzésre szóló eltiltása miatt Tom Brady, a profi amerikaifutball-bajnokságban (NFL) címvédő New England Patriots irányítója. A világsztár szerint az esetet nem az NFL-nek, hanem egy független bíróságnak kellene kivizsgálnia.

A liga fegyelmi testülete a négyszeres Super Bowl-győztes játékost, valamint klubját azért büntette meg, mert az Indianapolis Colts elleni főcsoport-döntőben – amelyet fölényesen, 45–7-re nyert a New England – leeresztették azokat a labdákat, amelyekkel támadtak, annak érdekében, hogy azokat könnyebb legyen elkapni. Érdekesség, hogy csak az első félidőben használták az előírtnál puhább játékszereket, s ekkor még csak 17–7 volt az állás.

Az ügyről 246 oldalas jelentés született, amely szerint valószínűleg a Patriots két alkalmazottja volt a bűnös, s Brady is tudhatott a dologról. A játékos ügynöke már akkor jelezte, hogy mindenképpen fellebbezni fognak az ítélet ellen, amely „nevetséges és nincsen semmilyen törvényi alapja”. Pats egymillió dolláros büntetése rekord a liga történetében, és még a jövő évi első körös, valamint a 2017-es negyedik körös draftjogáról is le kell mondania.

A klub életében nem ez volt az első botrány: a 2007-es kémkedési ügyben - amelyben kiderült, hogy a New England levideózta és megfejtette a rivális New York Jets titkos jelzéseit – 500 ezer dolláros büntetést kapott, és egy draftjogot veszített el. A New England legutóbb a 2008-as szezonban játszott Brady nélkül, akinek akkor az első fordulóban elszakadt a térdszalagja.Akkor a gárda 11 győzelemmel és 5 vereséggel zárta az alapszakaszt és éppen lemaradt a rájátszásról. A New England így várhatóan Jimmy Garoppolóval kezdi majd az idényt, Brady a jelenlegi büntetés mellett éppen az Indianapolis Colts elleni rangadón térhet vissza.

(Forrás:sportrajongo.hu;mti/Fotó:patriots/Facebook)