Jump to content

MLB: történelmi meccset rendeznek Baltimoreban

2015. 04. 29. 09:58

Az észak-amerikai baseball-liga 145 éves történetében először zárt kapus meccset rendeznek Baltimoreban. Az okot a városban tapasztalható napok óta zajló zavargások adják, amiért az Orioles-White Sox találkozóra nem engednek be nézőket.

A helyi hatóságok kedden közölték, hogy a Baltimore Orioles–Chicago White Sox találkozó időpontját 19-ről 14 órára hozták előre, valamint a közleményben tudatták, hogy a szurkolók ezúttal nem mehetnek be a Camden Yards Stadionba. Hasonló a liga történetében még soha sem fordult elő.

A zavargások hétfőn robbantak ki a marylandi városban, néhány órával a rendőri őrizetben elhunyt Freddie Gray temetése után. A feldühödött tömeg kövekkel dobálta meg a rendőröket, fosztogatott, a randalírozók baseballütőkkel zúzták be a gépkocsik ablakait, járőrautókat gyújtottak fel. Több mint ezer rendőrt vetettek be a tüntetők ellen, de ez is kevésnek bizonyult a túlerővel szemben.

A városban rendkívüli állapotot és egyhetes éjszakai kijárási tilalmat rendeltek el, valamint tízezer nemzeti gárdistát és rendőrt helyeztek készenlétbe. Baltimore-ban a Martin Luther King meggyilkolása miatt kirobbant 1968-as zavargások óta nem vetették be a Nemzeti Gárdát.

A zavargások során 20 rendőr megsebesült és 235 tüntetőt – köztük 34 fiatalkorút – vettek őrizetbe. A polgármesteri hivatal kedden közölt összesítése szerint a városban 19 épületet és 144 gépjárművet gyújtottak fel.

(Forrás:sportrajongo.hu;mti/Fotó:abc7.com)