Jump to content

NHL: továbbment a Chicago és a Calgary

2015. 04. 26. 10:03

Ma hajnalban az észak-amerikai profi jégkorongligában (NHL) két párharc is lezárult a rájátszás első körében: a Chicago a Nashvillet, a Calgary pedig a Vancouvert búcsúztatta, egyaránt 4-2-es összesítéssel.

A Chicago és a Nashville párharcának 6. mérkőzésének első harmada igazi gólzáport hozott, 3-3-al vonulhattak az első őihenőre a csapatok. A második és a harmadik harmadban egyre inkább érezhető volt a feszültség, hiszen egy esetleges chicagói gól a Sólymok továbbjutását, egy vendéggól pedig a Predátorok életben maradását és a 7. mérkőzést jelentette volna. 4 perccel a vége aztán a 2013-as bajnok Chicago védője, Duncan Keith megvillant, lövése utat talát Pekka Rinne kapujába, ezzel eldőlt a mérkőzés és a párharc is. A Chicagora a Minnesota-St. Louis párharc továbbjutója vár a következő körben.

Az idén 7 év után újra rájátszásba jutó Calgary szintén hazai pályán fogadta a Vancouvert. A Canucks kezdett jobban, 3-1-re vezett az első harmad után, a második harmadban azonban egyenlített a hazai csapat, a harmadik harmadban pedig beindult a Flames-henger: Hudler kétszer, Stajan és Ferland is betalált, így 7-4-re nyert a Calgary, a következő körben pedig az Anaheimmel találkozik.

Keleten a Detroit 4-0-ra nyert Tampában, és 3-2-re vezet, a Washingtont 3-1-re legyőző Islanders pedig kiharcolta a 7. meccset.

(bb)

(Forrás: sportrajongo.hu/l'Équipe; fotó: sportrajongo.hu/comittedindians.com/fargoforce.com)