Jump to content

NFL: a Ravenstől hozna főedzőt a Broncos

2015. 01. 17. 10:00

A tengerentúli sajtó szerint a Baltimore Ravens offensive-koordinátora, Gary Kubiak pályázik a legnagyobb eséllyel a Denver Broncos megüresedett főedzői székére. A szakember számára nem lenne idegen a denveri klub lévén egykoron a Broncos irányítója, sőt segédedzője és offensive-koordinátora is volt. Kubiak a hírek szerint a hétvégén érkezik Denverbe, hogy tárgyaljon a vezetőkkel.

Az NFL legfrissebb hírei szerint a találkozóra vasárnap kerül sor. Kubiak mellet ugyanakkor a denveri vezetőség több vasat is megpróbál a tűzben tartani, így képben van állítólag a Buffalo Bills egykori edzője, Doug Marrone is. Utóbbi szombaton érkezett volna interjúra a Broncos vezetőihez, ám lemondta a találkozót, hogy lássa mit történik Kubiakkal akit szinte mindenki biztos befutónak tart. A hírek szerint a Denver a Detroit Lions defensive-koordinátorát Teryl Austint is megkörnyékezte, ám ő is visszalépett és már nem érdeklődik az állás iránt.

Mindeközben Kubiak jelenlegi munkáltatója, a Baltimore Ravens is megkezte a háttérben az egyeztetéseket a szakember pótlásával kapcsolatban. Amennyiben Kubiak és a Denver megegyeznek, akkor a Ravensnek új offensive-koordinátor után kell néznie.

Szakértők szerint Kubiak szerződtetésének esetében nagy kérdés, hogy mi lesz a csapat irányítójával Peyton Manninggel, aki anúgy igen csak rossz néven vette, hogy a sikertelen playoff után menesztették a csapat addigi ezdőjét, John Foxot, aki viszont nem maradt sokáig állás nélkül. Kubiak ugyanis az úgynevezett "West Coast Offense" támadójátékot erőlteti a csapatainál, ezt denveri offensive-koordinátorként (1995-2005) és a Houston Texans vezetőedzőjeként is előszeretettel alkalmazta. Ennél a taktikánál az irányítóknak igen csak "mobilisnak" kell lenniük, ez a kívánalom pedig az idén már 39. életévél betöltő Payton Manningtől nem biztos, hogy elvárható.

(fg)

(Forrás:sportrajongo.hu/Fotó:barstoolsports.com)