Jump to content

NFL: A Denvertől menesztett Fox a Bears új edzője

2015. 01. 17. 08:03

Nem sokáig maradt állás nélkül John Fox, a Denver Broncos pár napja menesztett főedzője. A szakember a Chicago Bears együttesénél folytatja pályafutását, a felek négy éves szerződést írtak alá.

John Fox az Indianapolis Colt elleni rájátszásbeli vereség után kapta meg a munkakönyvét a denveri vezetőségtől, ám nem sokáig volt munka nélkül ugyanis bejelentkezett a Chicago Bears és a felek látszólag hamar meg is tudtak egyezni. Fox egy név évre szóló szerződést kapott a chicagói vezetéstől és bizony nem lesz könnyű dolga ha a csapat történelmét vesszük alapul. A Bearsnél ugyanis első éves edző utoljára 1956-ban tudott pozitív győzelmi mutatóval zárni egy bemutatkozó szezont.

A chicagói közönség ráadásul igazán ki van éhezve a sikerre, hiszen kedvenceik immáron sorozatban negyedszer maradtak le a rájátszásról. Fox elődje, Marc Trestmant december 29-én távozott a klubtól az ügyvezető Phil Emery-vel együtt miután a vezetőség megunta a páros két éven át tartó sikertelen működését. A Bears a legutóbbi két idényben összesen 13 győzelmet tudott felmutatni 19 vereség mellett, nem csoda, hogy Trestmanéknak menniük kellett.

Fox a Denvernél jóval sikeresebb időszakot zárt, négy éves ténykedése alatt a Broncos 64 mérkőzéséből 46-ot megnyert, minden évben tagja volt a rájátszásnak és minden évben megnyerte az AFC West csoportját, az előző idényben pedig Super Bowlt játszott igaz kikapott a Seattle csapatától. Fox - aki a Denver előtt a Carolina Panthers-t vezette nyolc idényen át - amúgy egyike azon hat edzőnek (Don Shula, Dan Reeves, Bill Parcells, Mike Holmgren, Dick Vermeil), akik az NFL történetében egyedülálló módon két különböző csapattal is be tudtak jutni a Super Bowl-ba.

(fg)

(Forrás:sportrajongo.hu/Fotó:bleacherreport.com)