Jump to content

NFL: Újabb botrány, ezúttal nemi erőszak?

2015. 01. 15. 11:51

Egy ismeretlen nő nemi erőszakkal vádolja az Indianapolis Colts linebackerjét, Josh McNary-t. A játékos jogi képviselőjén keresztül tagadja a vádakat, míg a csapat egyelőre szűkszavúan kommentálta a hírt.

Amerikai idő szerint csütörtökön reggel robbant a bomba, amikor is a rendőrség nyilvánosságra hozta, hogy egy 29 éves nő nemi erőszakkal vádolja Josh McNary-t az Indianapolis Colts védőjét. A rendőrség egyrészt a nő vallomására alapozza a gyanút, másrészt arra, hogy az áldozat magával vitte McNary lakásáról a játékos mobiltelefonját.
Az eset amúgy még december 1-jén történt, ekkor tett feljelentést a nő, aki különböző testi sérüléseket is szenvedett, miután McNary állítólag megverte. Az orvosi látlelet szerint a nő nyakán, arcán és hátán is ütések, szorítások nyoma látható, a füle mögött pedig vért is találtak az orvosok amikor ellátták. A rendőrség arról is beszámolt, hogy a hölgy mobiltelefonján egy hangüzenetet is találtak, melyet a támadó egyik barátja hagyott, ám az üzenet teljes tartalmát egyelőre nem hozták még nyilvánosságra.
McNary jogi képviselőjén keresztül egy közlemény formájában tagadta a vádakat, viszont felkészülten várta a házkutatásra kiérkezet rendőröket, legalábbis a "Tudom miért jöttek" mondat - ezt a rendőrség hozta nyilvánosságra - erről tanúskodik. McNary ártatlannak vallja magát, amit még alá is támaszthat a tény, miszerint az áldozat a szembesítés során nem volt teljesen biztos abban, hogy támadóját látja-e a képen, hiszen az "ismerősnek tűnik" választ adta.
A Colts csapatának vezetősége szűkszavúan kommentálta az esetet, miután egyelőre nem sokat tudni arról, hogy mi és hogy is történt valójában. A csapat mindenesetre hangsúlyozta, hogy amint bővebb információt kapnak a sajnálatos esetről, rögtön a sajtó rendelkezésére fognak állni.
Josh McNary az hadsereg egyeteméről érkezett a Colts-hoz két éve, miután letöltötte sorkatonai szolgálatát. A játékos, aki az alapszakasz során 20 szerelést jegyzett, jelenleg is tagja a Nemzeti Gárdának. A Colt számára nem jön jókor ez a kényes ügy, hiszen a csapat vasárnap főcsoportdöntőt vív a New England együttesével. Ami pedig az NFL-t érinti, a liga vezetői ismét foghatják a fejüket, hiszen újabb kínos incidens köthető a mostanában enyhén szóval sem a botrányoktól mentes liga nevéhez.

(fg)

(Forrás:sportrajongo.hu/Fotó:sportingnews.com)