Jump to content

NFL: Jason Garrett marad a Cowboys élén

2015. 01. 14. 12:37

Fellélegezhetnek a Cowboyok szurkolói, a Dallast 2009 után újra playoffba vezető Jason Garrett irányítja a következő 5 évben is a texasi csapatot.

Habár a Green Bay Packerstől kikapott a csapat óriási csatában a Cowboys, a csapat tulajdonosa Jerry Jones elégedett volt „Amerika legnépszerűbb csapatának” teljesítményével. Az alapszakaszban 12 győzelmet gyűjtő együttes idegenben nem talált legyőzőre.

Garrett 2010 óta vezeti a Dallas Cowboys csapatát és amennyiben még 9 meccset kihúz a kispadon, ő lehet a Jones-korszak leghosszabb ideig padon lévő vezetőedzője. A most megkötött megállapodás szerint 30 millió $-t keres majd az 5 esztendő alatt.

A védekező csapat koordinátora Rob Marinelli is elkötelezte magát további három évig, a passz játékokért felelős koordinátor, Scott Linehan is jó úton halad a hosszabbítás felé.

A Dallas edzői így a kiesés ellenére is élvezik a bizalmat. Nem úgy Denverben, ahol a kiesés után közös megegyezéssel szerződést bontottak John Fox-szal. Habár a Denver az utóbbi 4 évben mindig playoff résztvevő volt, tavaly csak a Super Bowl döntőben hasaltak el a Seahawks ellen, idén óriási meglepetésre kikaptak az Indianapolis Coltstól. Fox szerződéséből még 11 millió $ hátralenne, de a közös megegyezés miatt valószínűleg ennek csak egy részét kapja meg.

(PL)

(forrás: skysports.com , kép: skysports.com)