Jump to content

NBA: történelmi mélységben a Knicks

2015. 01. 09. 10:06

Újabb komoly zakóba szaladt bele a New York Knicks Derek Fischer együttese az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság legutóbbi játéknapján hazai pályán súlyos, 120-96-os vereséget szenvedett a Houston Rockets együttesétől, így klubrekordot jelentő 14. vereségét könyvelhette el sorozatban.

Három mérkőzést rendeztek az NBA legutóbbi játéknapján, de a legnagyobb figyelem kétség kívül a New York Kincks-Houston Rockets összecsapást övezte. A kérdés ugyanis az volt, hogy vajon 13 sorozatban elbukott meccset követően nyer-e végre egyet Derek Fischer együttese. A Houston önbizalommal telve várhatta a Knicks elleni összecsapást, lévén az előző este a Cleveland otthonában is győzni tudott. Hardenék már az első negyedben domináltak, majd a második és a harmadik játékrészben még komolyabb előnyre tettek szert és magabiztosabbá tették előnyüket. Az utolsó játékrész döntetlenre zárult, ám itt már a Rocketsnek nem kellett megerőltetnie magát. A Kincks szempontjából csúnya, 120-96-os vereséggel záruló összecsapáson a houstoni vezért, James Harden 25 pontot és 9 gólpasszt jegyzett mindössze három negyed alatt, ugyanis az utolsó játékrész során már pályára sem lépett akkora előnye volt csapatának. A Houston sorozatban 11. alkalommal verte a New Yorkot, amely immáron zsinórban 14. alkalommal kapott ki ami persze negatív klubrekordnak számít.
Sokkal jobb passzban van a Charlotte Hornets együttese amely meglepetésre 103-95-re verte a keleti főcsoport harmadik legjobb mérlegével rendelkező Toronto csapatát. A Hornets sorozatban a negyedik sikerét ünnepelhette, és két mérkőzéssel van lemaradva a még a playoffot jelentő 8. helyen álló Miamitól. És ha már szóba került a Miami, az öt mérkőzésből álló idegenbeli sorozatát megkezdő Heat rosszul startolt, a Portland vendégeként 99-83-ra kapott ki. A Blazersnél amúgy a csapat francia játékosa, Nicolas Batum a tragikus párizsi terrorakció áldozatai előtt tisztelegve a "Charlie vagyok" feliratú pólóban melegített.

Mint ismeretes szerdán Párizsban a Charlie Hebdo francia szatirikus hetilap szerkesztőségében két fegyveres terrorista tizenkét embert ölt meg és további 11-et megsebesített.

NBA - alapszakasz
Toronto Raptors - Charlotte Hornets 95-103
New York Knicks - Houston Rockets 96-120
Portland Trail Blazers - Miami Heat 99-83

(fg)
(Forrás:sportrajongo.hu/Fotó:espn.com;nba.com)