Jump to content

NFL: Megvannak a rájátszásba jutók!

2014. 12. 29. 19:29

Lezárult az NFL 2014-es szeoznjának alapszakasza tegnap, a továbbjutókat és főleg a kiemeléseket illetően még sok volt a kérdőjel. Ezekre tettek pontot a csapatok.

AFC
A nap vesztese a San Diego Chargers volt, mivel nekik "csak" a Kansas City Chiefset kellett volna legyőzniük ahhoz, hogy bejussanak a rájátszásba. Phillip Riverséknek ez nem sikerült, a Chiefs ugyanis maga is a playoffért harcolt. A fantasztikus kansasi hangulatban semmi esélye nem volt a San Diegónak, akik 19-7-es vereséget szenvedtek. A Chargers bukásával óriási lehetőséghez jutott a Baltimore Ravens, akik kemény csatában ki is tudták azt használni, a Cleveland Browns csapatát verték 20-10 arányban, így a Baltimore 6. kiemeltként becsúszott a rájátszásba. Az Ő győzelmük miatt esett ki a Kansas.
Az éjjeli főmeccsen a Pittsburgh Steelers nem kegyelmezett riválisának a Cincinatti Bengalsnek, 27-17 arányban nyert a Steelers bebiztosítva AFC North divízió megnyerését és 3. kiemelést, így a rájátszás első hétvégéjén igazán pikáns Steelers-Ravens összecsapásra fog sor kerülni. A két csapat finoman szólva sem kedveli egymást. A Cincinatti mostani veresége ellenére is bejutott a playoffba, a Bengals az Indianapolis Colts otthonában fog szerepelni.

A New England Patriots és a Denver Broncos pihen az első hétvégén, mivel ők gyűjtötték be a két legjobb kiemelést.

NFC
Az NFC-ben is számos érdekes meccset játszottak, például a Saint Louis Rams és a Seattle Seahawks közöttit. A címvédő otthon csak nagy nehézségek árán tudott győzni, mellyel bebiztosította a hazai pálya előnyét és az első kiemelést. A Green Bay 30-20-ra győzött a Detroit Lions ellen, megszerezve a második kiemelést és az egyhetes pihenőt, amire szüksége is lesz Aaron Rodgersnek, hiszen az irányító rásérült a vádlijára. (Ki is kellett kísérni az öltözőbe emiatt, ám a klasszis visszatért és győzelemre vezette csapatát). A Dallas jókora verést mért a Washingtonra, így Tony Romóéké a 3. hely, ellenfelük a Detroit Lions lesz. A Carolina Panthers otthonában szégyenítette meg az Atlantát, 34-3-ra nyertek a párducok a Georgia Dome-ban. Ezzel a Carolina nyerte az NFC Southot, és a negyedik helyet, ellenfelük az utolsó körben vereséget szenvedő Arizona Cardinals lesz.

(ká)

(sportrajongo.hu/fotó:ctpost.com)