Jump to content

NBA: botlott a New York, a Lakers és a Cavs is

2014. 12. 29. 08:20

Az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság (NBA) alapszakaszának legutóbbi játéknapján hat mérkőzést rendeztek. A New Yorknak és a Los Angeles Lakersnek sem volt szerencséje, előbbi idegenben, utóbbi odahaza szenvedett vereséget, de nem örülhetett a LeBron James vezette Cleveland sem.

Pedig a Cavs az első negyedben még kilenc ponttal vezetett vendége előtt, ám a Pistons a folytatásban megfordította az eredményt. Az immáron Josh Smith nélkül felálló vendégek - a játékos Houstonba igazolt - fordításából tevékeny részt vállalt a 25 pontos Brandon Jennings, valamint a 17 ponttal záró Andre Drumond. A hazaiaknál LeBron James 17 ponttal, 10 lepattanóval és 7 assziszttal tripla-dupla közeli eredménnyel zárt, míg Kevin Love 20 pontot szórt és leszedett 10 lepattanót, sőt TRistan Thompson is dupla-duplával (18 pont 11 lepattanó) fejezte be a mérkőzést. A fordulópontot a mérkőzés során a 3. negyed jelentette, ekkor a vendégek több triplát is beszórtak amire a hazaiak nem tudtak válaszolni. A Cavs sorozatban második mérkőzését vesztette el amióta centere Anderson Varejao megsérült.
"Jelenleg nem vagyunk túl jó csapat. Keressük az utunkat és a játékunkat is" - nyilatkozta LeBron James a vesztes találkozó után.
A Cavaliers jelenleg az 5. legjobb mérleggel rendelkezik keleten, míg a Detroit a harmadik leggyengébbel.
Ami a többi találkozót illeti, a New York Knicks idegenben kapott ki a Portlandtől, míg a Los Angeles Lakers hazai pályán szenvedett vereséget a Phoenix együttesétől. A nap rangadóját Dallasban rendezték ahol a Mavericks 112-107-re verte az Oklahoma együttesét, míg a houstoni rangadón a Rockets 110-106 arányban kikapott a bajnoki címvédő San Antoniótól.

NBA, alapszakasz:

Cleveland Cavaliers–Detroit Pistons 80–103
San Antonio Spurs–Houston Rockets 110–106
Dallas Mavericks–Oklahoma City Thunder 112–107
Denver Nuggets–Toronto Raptors 102–116
Portland Trailblazers–New York Knicks 101–79
LA Lakers–Phoenix Suns 107–116

(Forrás:sportrajongo.hu/Fotó:lebronjameshq.blogspot.com)