Jump to content

NFL: Ma kiderül ki kerül a playoffba II/II

2014. 12. 28. 16:30

Zárófordulójához érkezett az NFL 2014-es alapszakasza. A világ egyik legizgalmasabb ligájában természetesen idén is még sok a megválaszolatlan kérdés a rájátszásba jutást és a kiemeléseket illetően. Annak ellenére is lesznek késélre menő küzdelmek, hogy a rájátszás 12 kiadó helyéből 10 már elkelt. Cikkünkben az esetleges forgatókönyveket fogjuk felsorolni és azt, hogy melyik csapat melyik helyen juthat a playoffba.

NFC főcsoport:
1. Seattle Seahawks
A címvédőnek van a legnagyobb esélye az első hely elnyerésére, hiszen ahhoz mindössze annyit kell tenniük, hogy otthon megverik a legutóbbi két meccsét is elvesztő Saint Louis Ramst.
2. Az NFC North győztese
A Green Bay Packers a Detroit Lionsszal száll harcba a divízió trónjáért. Amelyik csapat nyer, második kiemelést kapthat (vagy akár elsőt is, ha kikap a Seattle) a vesztes viszont akár a hatodik helyre is lecsúszhat. A találkozó esélyese a Green Bay, hiszen Ők otthon a Lambeau Fielden nagyon erősek.
3. Dallas Cowboys
A Cowboys valószínűleg a harmadik helyre fog odaérni az NFC East győzteseként, arra kevés az esély, hogy feljebb léphessen, mivel az Rams győzelmet és Green Bay-Detroit döntetlent jelentene.
4. Az NFC South győztese
Nevethet mindenki a csoporton amennyit csak akar, de az Atlanta Falcons-Carolina Panthers párharc győztese rossz mérlege ellenére is otthon játszhat a rájátszás első körében negyedik kiemeltként.
5. Arizona Cardinals
Mint sokan mások, ők is egy esetleges Rams meglepetésben reménykedhetnek. A Cardinals sok sérültje miatt Logan Thomast kezdeti irányítóként a San Francisco ellen, ezért győzelmi esélyeik korlátozottak. A legvalószínűbb, hogy az Arizona az ötödik kiemelést éri majd el, amely értelmében a negyedik kiemelt otthonába látogat. A gyenge NFC South csoport győztese ellen pedig akármi lehet még.
6.NFC North ezüstérmese
Mint említettük, a Packers-Lions derbi győztese még első kiemelt is lehet, a vesztese viszont egészen az utolsó playoffot érő helyig is csúszhat.

(forrás: nfl.com, sportrajongo.hu/fotó: patriots.com)