Jump to content

NBA: Wade elrontotta LeBron karácsonyát

2014. 12. 26. 20:10

Öt karácsonyi mérkőzéssel folytatódott tegnap az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság alapszakasza. A játéknap talán legnagyobb meglepetése Miamiban született ahol a Heat alaposan elverte a LeBron James vezette Clevelandot. A mérkőzés pikantériáját természetesen a liga ügyeletes szupersztárjának személye jelentette, hiszen a legutóbbi idényben még éppen a Miami csapatát erősítette. 

LeBron Jamesnek ebben az idényben úgy tűnik, hogy nem sikerülnek a nagy visszatérések, hiszen Cavs játékosként első hazai meccsén kikapott a Knickstől, most pedig korábbi sikereinek helyszínén, Miamiban szenvedett vereséget a Heattől és jó barátjától Dwayne Wade-től. Wade ellenállhatatlanul kezdte a mérkőzést, 31 pontjából 24-et az első félidőben szerzett, míg Luol Deng végig nagyon szorosan védekezett LeBron Jamesen ráadásul 25 pontot (8 lepattanót és 8 gólpasszt) vállalt magára támadóoldalon. A Heat végül 101-91-re nyert a Cavs ellen, a vendégektől a nagy hármasból James 30 pontot és 8 gólpasszt jegyzett, míg Kyrie Irving 25, Kevin Love pedig mindössze 14 pontot dobott. A mérkőzés krónikájához tartozik, hogy LeBron James megsérült és egy időre a játékteret is el kellett, hogy hagyja, ám később visszatért, igaz a vereségtől nem tudta megmenteni csapatát.

A Washington Wizards John Wall klasszisteljesítményével (24 pont, 11 gólpassz) verte a Knicks együttesét 102-91-re a Madison Square Gardenben, ahol a hazaiak már 8 meccse nyeretlenek. A Wizards gond nélkül nyert, a fővárosiak végig vezettek, ráadásul 22 pontos előnyben is voltak. John Wall hátvédtársa Bradley Beal 17 pontot dobott, míg a Knicks sztárja Carmelo Anthony hiába dobott 34 pontot, csapatát ezúttal sem tudta győzelemre vezetni, a legutóbbi 17 alkalomból immáron 16-odszorra.

Az Oklahoma City Thunder revansot vett a San Antonio Spursön a tavalyi elvesztett nyugati döntő miatt. Russell Westbrook ellenállhatatlan volt, 34 pontjával és 11 gólpasszával segítette győzelemhez a Thundert San Antonióban úgy, hogy Kevin Durant nem is játszott. Az OKC magasemberpárosa Serge Ibaka és Steven Adams viszont kitettek magukért, Ibaka 21 pontot, míg Adams 16 pontot és 15 lepattanót tett a közösbe. A címvédőnél Matt Bonner volt a legeredményesebb 17 pontjával, Manu Ginobili pedig kiosztott 13 gólpasszt.

113-93-ra elgázolta a Bulls a Chicagóba látogató Kobe Bryant nélküli Lakerst. A korábbi Lakers játékos és a los angelesi csapattal kétszeres bajnok Pau Gasol 23 pontos és 13 lepattanós estét zárt, de Derrick Rose és Jimmy Butler is 20 pont fölött teljesítettek, hozzásegítve a Bullst zsinórbeli ötödik győzelméhez. A Lakers hiába verte a Warriorst a legutóbbi játéknapon, ezúttal nem sikerült a bravúrgyőzelem. A legeredményesebb Laker Wesley Johnson volt a maga 19 pontjával.

A másik Los Angeles-i csapat, a Clippers, viszont győzelemmel ünnepelhette a karácsonyt miután magabiztosan 100-86 arányban legyőzték a Golden State Warriors együttesét. Hiába kezdte pocsékul a találkozót Doc Rivers mester alakulata, a harmadik negyedben sikerült a fordítás és jól kontrollálta a hazai együttes a Splash Brotherst, Curry csak 14, míg Thompson 15 pontig jutott. A hazaiak kihasználták magassági fölényüket és fokozatosan őrölték fel a center nélküli Warriorst. Az oaklandi gárda ezzel második vereségét szenvedte el zsinórban. A Clippersnél a szupercsere Jamal Crawford 22 pontot, Chris Paul pedig 20 pontot szerzett.

(ká) (sportrajongo.hu/Fotó:nytimes.com)