Jump to content

NBA: Újabb thriller, újabb Spurs-zakó

2014. 12. 20. 14:20

Zsinórban másodszor szenvedett vereséget háromszori hosszabbítás után a címvédő San Antonio. Előző meccsükön a Memphis elleni drámában maradtak alul, most pedig a Damian Lillard vezette Portland kerekedett felül ellenük szoros csatában 129-119-re.

Gregg Popovich mester szereti pihentetni játékosait, a tavalyi szezon során egy Spurs kosaras sem töltött 30 percnél többet a pályán meccsenként. Ezt a statisztikát nehéz lesz folytatniuk, mivel idén sorra játsszák a hosszabbításos meccseket. Ráadásul most megesett velük az is, hogy egymás után két háromszoros hosszabbításos mérkőzést is elbuktak. Utoljára a Baltimore Bullets játszott sorozatban két három hosszabbításos meccset még 1951-ben.

Damian Lillard karriercsúccsal, 43 dobott ponttal vezette győzelemre a Blazerst, amely így már négyes győzelmi sorozatban van. Lillardtól ráadásul 16 pont jött az extra periódusokban, a Portland másik nagy sztárja LaMarcus Aldridge is jól teljesített, 32 pontos 16 lepattanós estet zárt a magasember. Volt miért törlesztenie a Portlandnek, hiszen, tavaly a rájátszás második körében a Blazers pont a Spurs ellen esett ki. Idei mérlege az oregoniaknak 21-6.

Tim Duncan kiemelkedő volt a hazaiaknál 32 pontjával és 10 lepattanójával, a humoráról híres Popovich a "vissza a jövőbe" filmekhez hasonlította az örökifjú sztárt. Danny Green is villogott 27 pontjával, a Spurs 17 győzelemmel és 10 vereséggel áll a szezonban.

Popovichék következő ellenfele a Rondóval debütáló Dallas lesz.

További események:

Nincs Rondo nincs probléma? Megnyerte a Boston első meccsét klasszis irányítója nélkül. Apró szépséghiba, hogy a Minnesotát győzték le, ami nem nagy fegyvertény.

Kobe Bryant utolsó másodperces dobást hibázott, így egy ponttal alulmaradt a Lakers a Thunder ellen. Kobe-nak finoman szólva sem ment a játék.

A Bulls Jimmy Butler 31 pontjának és az újonc Mirotic 6 triplájának segítségével verte a Grizzliest Memphisben.

(ká)

(forrás: sportrajongo.hu/fotó: foxsports.com)