Jump to content

NBA: Kobe megelőzte Jordant!

2014. 12. 15. 10:38

Nem volt könnyű dolga Kobe Bryantnek, de végül sikerült megelőznie a Chicago Bulls legendáját Michael Jordant szerzett pontok tekintetében. A Lakers sztárjánál már csak Kareem Abul-Jabbar és Karl Malone dobott több pontot az NBA-történetében. A Lakers egyébként idegenben verte a Minnesota Timberwolvest.

Kobe Bryantnek mindössze 9 pontra volt szüksége ahhoz, hogy megelőzze Michael Jordant a dobott pontok öröklistáján. A fekete-Mamba gondoskodott arról, hogy ez már az első félidőben megtörténjen, és 5:24-el a második negyed vége előtt berámolt két büntetőjével megelőzte nagy elődjét.
Jordan elegánsan, egy közleményben tudatta a nyilvánossággal gondolatait:
"Gratulálok Kobe-nak a mérföldkő eléréséhez! Ő egyértelműen kiváló játékos, akinek erős a munkamorálja és a kosárlabda iránti szenvedélye. Örülök, hogy láthattam a játékát fejlődni évről-évre és kiváncsi vagyok, hogy még mit fog tudni elérni karrierje során."
Kobe ugyan még 6 000 pontra van Abdul-Jabbartól, mégis nagy ünneplésre adhatott okot az, hogy megelőzte példaképét, hiszen Michael Jordantől sok dolgot vett át és épített be saját játékába, úgy mint a hátrafelé ugrós (fade-away) dobását, nyelvöltögetését vagy nagy kosarai utáni ökölrázásait.
A mérkőzést egyébként megszakították amikor Bryant leelőzte Jordant és az egész közönség állva tapsolta a Lakers 24-esét, sőt Glen Taylor, a T-wolves tulajdonosa még a meccslabdát is átadta neki. Kobe 26 ponttal zárta az estet egyébként, amelyet a Lakers meg is nyert 100-94-re.
Jordannek 1039 meccsre volt szüksége a 32 292 pont eléréséhez, míg Kobe 1269 mérkőzés alatt teljesítette a 32 310 pontot.
Az örökranglistán első Abdul-Jabbar rekordja (38 387) nem forog veszélyben, ahogy nem valószínű az sem, hogy Bryant beéri a jelenlegi második Karl Malone-t, aki pályafutása soárn 36 928 pontot szerzett.
Bryant amúgy az újabb mérföldkő elérésének helyszínéül Minneapolisnál keresve sem találhatott volna jobbat, hiszen a Lakerst itt alapították, a csapat csak később költözött Los Angelesbe.

(forrás: sportrajongo.hu/fotó: bleacherreport.com)