Jump to content

Golf: Phil Mickelson profilt vált?

2014. 11. 13. 12:50

Az ötszörös Major-bajnok Phil Mickelsont nevezték ki az Arizona Egyetem golfcsapatának másodedzőjévé. A PGA Tour sztárja a megtisztelő címet nagyban köszönheti testvérének Timnek, aki vezetőedzőként komoly sikereket ért el az arizonai csapattal. Mickelson kinevezése azért leginkább tiszteletbeli, fő feladata inkább az lesz, hogy meggyőzze a főiskola által kiszemelt játékosokat, hogy tanulmányaikat és golfos pályafutásukat az intézmény tanulójaként folytassák.

A tengerentúli profi golfsorozatban szereplő Phil Mickelsonnak bokros teendői természetesen nem teszik lehetővé, hogy elláthasson bármiféle edzői feladatot, ám testvérének még így is nagy segítségére lehet, hiszen a golf program vezetői által felkutatott potenciális tehetségeket telefonon vagy személyesen bizonyára könnyebb lesz vele meggyőzni, mint bárki mással. Mickelson már meg is környékezett egy fiatalt, aki nem más mint a világ jelenlegi egyik legjobb amatőr játékosának tartott ausztrál Ryan Ruffels. Természetesen az amerikai egyetemi sport szövetség az NCAA szigorú szabályokhoz köti a "beszervezést", Mickelson ezzel tisztában is van. A fiatal golfozó saját bevallása szerint igen csak meglepődött amikor felvette a telefont és a vonal másik oldalán minden idők egyik legsikeresebb golfozója beszélt.

"Éppen gyakoroltam amikor egy nemzetközi szám jelent meg a telefonomon. Felvettem és a vonal másik végéből csak azt hallottam, hogy Hello, itt Phil Mickelson. Bevallom őszintén azt hittem, hogy a haverjaim próbálnak meg csőbe húzni" - elevenítette fel a valóban nem mindennapi telefonhívás történetét a fiatal ausztrál játékos, aki az Australian Open torna tavalyi kiírásán elért 25. helyével hívta fel magára a szakemberek figyelmet.

Hogy Ruffels az arizonai egyetemen folytatja-e pályafutását azt egyelőre még nem tudni, ám Mickelson valószínűleg minden erejével azon lesz, hogy meggyőzze. Ha valakinek, hát neki valóban bejött az arizonai program, hiszen három egyéni és egy csapatbajnoki címet szerzett egyetemi évei alatt.

(Forrás:sportrajongo.hu;hungariangolf.hu/Fotó:chargers.com, dailymail.co.uk)