Jump to content

NFL: Nem Manziel lesz a Browns kezdő irányítója

2014. 08. 20. 16:22

Alig két nappal a csapat második előszezon-mérkőzése után döntést hozott az ohiói alakulat edzői stábja: Mike Pettine-ék Johnny Football helyett egyelőre Brian Hoyerre bízzák a kezdő QB posztot.

Manzielt nyilvánvalóan leendő kezdő irányítónak draftolták a clevelandiek, de a Browns edzői úgy látják, egyelőre Hoyerrel jobbak az esélyeik. Ahogy azt Pettine főedző is elmondta a döntés kapcsán, a rutin egyértelműen utóbbi mellett szól, és amint a Browns hétfői felkészülési meccsén is látszott, az újonc QB játékán még bőven van mit csiszolni, egyebek mellett a védelmek olvasása, a nyomás érzékelése, vagy épp a pontosság terén. Az alapszakasz elején pedig kifejezetten nehéz dolga lett volna Manzielnek, elvégre a nyitó fordulóban Dick LeBeau híresen szofisztikált védelmi rendszerén kellett volna felülkerekednie, amely igazi nemezis az újonc irányítók számára; a Saints védőegysége szintén jó erőkből áll; a harmadik játékhéten pedig a Ravens lesz az ellenfél, amely évről évre ligaelit vagy ahhoz közeli szintű védelmet vonultat fel.

Hoyer tavaly szerződött Clevelandbe, ahol három mérkőzésen szerepelt kezdőként, a harmadik találkozón azonban térdszalag-szakadást szenvedett, és a szezon hátralévő részében már nem állhatott az ohiói klub rendelkezésére.

Az utóbbi hét évet figyelembe véve Manziel mindössze a hatodik olyan, első körben kiválasztott irányító, aki újoncként nem lesz azonnal kezdő a csapatában. A másik öt QB közül hárman is a lockout évében szorultak cserepadra, amikor az elhúzódó jogi viták miatt a játékosoknak nagyságrendekkel kevesebb idejük volt felkészülni a szezonra, ami kiváltképp az újoncokat érintette hátrányosan.

Fotó: bleacherreport.com