Jump to content

NBA: James Carmelo ellen kezd, karácsonykor jön a Miami elleni derbi

2014. 08. 14. 10:36

Három mérkőzéssel, október végén egészen pontosan 28-án veszi kezdetét az észak-amerikai kosárlabda-liga, az NBA új idénye. A legnagyobb várakozás természetesen a Cleveland Cavaliers csapatának bemutatkozását kíséri, hiszen a következő szezontól ismét a klub színeiben játszik a liga legjobb játékosa, LeBron James. A Cavs amúgy két nappal a hivatalos rajt után pont egy rangadóval kezd.

Az első játéknapon többek között a bajnoki címvédő és legjobbjait megtartó San Antoni Spurs lép pályára, ellenfele a szintén jól erősítő Dallas Mavericks lesz. LeBron James és a bajnoki címre sokak által az egyil legnagyobb esélyesnek tartott csapata a Cleveland Cavaliers a New York Knicks együttesével játszik rangadót két nappal később. A mérkőzés igazi csemege lehet, hiszen ez LeBron és jó barátja a New Yorkot erősítő Carmelo Anthony különmeccse is egyben.

Mindkét játékos nagyon komolyan készül a közelgő szezonra, a közösségi portálokon megtalálható képek tanúlsága szerint LeBron és Carmelo is rengeteg kilótól szabadult meg, hogy többek között gyorsaságukat és ruganyosságukat kamatoztathassák és tehermentesítsék térdüket a várhatóan hosszú szezon során. Ugyan ez elmnodható Dwyane Waderől is, aki James távozása után ismét a vezér szerepét töltheti be Miamiban. Wade szintén komoly átalakuláson ment keresztül, gyaníthatóan ennek a legutóbbi idény során sokat szenvedő térdei örülnek a leginkább.

A fanatikusokat természetesen az is lázban tartja, hogy milyen lesz majd James visszatérése korábbi sikereinek helyszínére, Miamiba, ahol két bajnoki címet ünnepelhetett a közönséggel. Nos az első Miami-Cleveland párharcot december 25-én rendezik.

Az All Star-gála február 15-én lesz a New York-i Madison Square Gardenben, az alapszakasz pedig április 15-én zárul.

(Forrás:sportrajongo.hu/Fotó:prezi.com)