Jump to content

NFL: Alapember dőlt ki a 49ers védelméből

2014. 08. 02. 21:20

A kaliforniai alakulatnak az előttünk álló szezonban egészen biztosan nélkülöznie kell Glenn Dorsey-t, miután Jim Harbaugh együttesének kezdő nose tackle-je a csapat pénteki edzésén bicepszszakadást szenvedett.

A Kansas City 2008-as 1/5-ös választottja tavaly szerződött San Franciscóba, miután a Chiefsnél töltött öt éve alatt teljesítménye nem ütötte meg az elvárt szintet – nem sokkal érkezése után a csapat védelmi sémát váltott, Dorsey-nak pedig nem igazán feküdt a defensive end pozíció 3-4-es szisztémában; nem játszott rosszul, de közel sem teljesített olyan színvonalon, ami egy top 5-ös picktől elvárható.

A 49ers-nél is 3-4-es rendszerbe került, Vic Fangio védőkoordinátor azonban nose tackle poszton számított rá, ez a szerepkör pedig ideálisabbnak bizonyult számára, mint a Chiefsnél betöltött pozíció. Dorsey első San Francisco-i évében nyújtott teljesítményét nem érhette komolyabb kritika, kezdőcsapatbeli tagságát sem fenyegette veszély az új szezon előtt, súlyos sérülése következtében azonban a 2014-es idényben nem állhat a Niners rendelkezésére.

A 49ers helyzetét tovább nehezíti, hogy egyelőre Dorsey első számú cseréje, a bokatörésből lábadozó Ian Williams sem tud edzeni. Elképzelhető, hogy a mérsékelt NFL-rutinnal rendelkező Quinton Dial, Mike Purcell, Tony Jerod-Eddie, Demarcus Dobbs négyes valamelyik tagjára (kényszerből) komoly szerep fog hárulni a szezon elején.

Fotó: ninerfans.com