Jump to content

NBA: A Real Madridból erősít a Chicago Bulls

2014. 07. 14. 14:08

Nikola Mirotic személyében egy igazi európai nagyágyút igazolt az észak-amerikai kosárlabda-bajnokságban szereplő Chicago Bulls csapata. A legutóbbi hét idényben egyaránt playoffba jutó, ám bajnoki döntőt utoljára 1998-ban játszó klub egy hét alatt immáron második komoly igazolását jelentette be, korábban Pau Gasol érkezett a csapathoz.

Nikola Mirotic kiváló szezont tud maga mögött: a 209 centis csatár csapatával Király-kupát nyert, a sorozat legértékesebb játékosának (MVP) is megválasztották, a bajnokságban 12 pont felett átlagolt, és leszedett még meccsenként közel 5 lepattanót, a hárompontosokat 45% feletti pontossággal szórta. A montenegrói és spanyol állampolgársággal is rendelkező kosaras három éve a spanyol korosztályos válogatottal U20-as Eb-t nyert, melyen szintén megválasztották MVP-nek.

Mitrovic - akit sokan Tony Kukuchoz hasonlítanak - a Real Madriddal 2013-ban és 2014-ben is döntőt játszott az Euroligában, 2013-ban spanyol bajnoki címet nyert. Beszámolók szerint a játékos - akit 2011-ben a Houston Rockets együttese draftolt - három évre 17 millió dollárért írt alá a Bullshoz.

(Fotó:fullscalesports.com)