Jump to content

NBA: Anthony is LeBron döntésére vár

2014. 07. 10. 12:07

Egész Amerika lélegzetvisszafojtva vár LeBron James döntésére, egyelőre mindenki csak találgat, hogy az NBA legmeghatározóbb játékosa hol folytatja pályafutását. Azonban nem csak a szurkolók, de a szabadügynöki státuszban lévő többi szupersztár, sőt a csapattulajdonosok is várakozásra vannak késztetve LeBron által, úgy tűnik, hogy amíg James Király nem jelenti be döntését, senki sem mozdul.

Így Carmelo Anthony sem, pedig az őt eddig foglalkoztató New York Knicks nagyon várja már a válaszát. Anthony-t a New York egy öt évre szóló 129 millió dollárt érő szerződéssel kínálta meg, ráadásul Phil Jackson személyében a játék legnagyobb stratégáját csábították a klubhoz, igaz nem edzői minőségben, ám Jackson esetében talán senkit sem érdekel, hogy milyen minőségben dolgozik egy csapat mellett, a lényeg, hogy ott van.

A játékos válaszát állítólag hétfőre várták New Yorkban, ám az azóta sem érkezett meg. Tengerentúli hírek szerint Anthony kivár, ennek pedig az oka az, hogy jó barátja, LeBron James sem döntött még. A két szupersztárt együtt kevés csapat engedhetné meg magának, ám hallani olyan híreket, hogy a Miami és a Cleveland is megpróbálja tető alá hozni az évszázad ügyletét.

Anthony-t közben azért természetesen az összes nagyágyú megkörnyékezte, ajánlatot kapott a Chicago Bulls-tól a Dallas Mavericks-től és a Los Angeles Lakers-től is. Utóbbi csapatból a vezér, Kobe Bryant legutóbbi sajtótájékoztatóján osztott meg üzenetértékű gondolatokat azzal kapcsolatban, hogy mennyire nagyra tartja Anthony-t és mennyire jó lenne egy csapatban játszani vele. A Lakers ugyanakkor "csak" 96 millió dollárt tud fizetni Anthony-nak ráadásul 4 éves szerződést adnának neki szemben a Knicks öt éves kontraktusával. A szakemberek egyöntetű véleménye, hogy Anthony marad New Yorkban, ám azt is megjegyzik, hogy a túlzottan elnyújtott gondolkodás, nem feltétlenül jó előjel a Knicks számára.

Anthony mindenesetre vár, ahogy a komplett NBA is ezt teszi, sőt az amerikai nép nagy része szintén, most már azok is, akiket egyáltalán nem is érdekel az NBA. Mindenki vár, mégpedig arra, hogy LeBron James eldöntse és végre be is jelentse, hogy melyik csapatnál folytatja pályafutását.

(Fotó:grandstandu.com)