Jump to content

NFL: mire megy idén Manning és a Broncos?

2014. 07. 08. 10:30

A tavaly rekordhalmozó Peyton Manning vezérletével, jó előjelekkel várja az új szezont a Denver Broncos. A narancssárga mezes alakulat története során harmadjára szeretné a vitrinbe rakni a Vince Lombardi trófeát.

A februári Super Bowl-on megsemmisítő vereséget szenvedő Broncos nagy reményekkel várja az augusztusban kezdődő idényt. A támadásokért felelős Manning legutóbbi évében annak ellenére pályafutása csúcsára ért, hogy a végső győzelem nem jött össze. Elképesztő, ötvenöt touchdown-t szerzett, valamint 5477 yard-ot „passzolt össze”. Ez utóbbit még meg sem közelítette soha, pedig pár nagy évet már hagyott a háta mögött. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy ennyire jó elkapó csapata sem volt még karrierje során. A teljesség igénye nélkül, Wes Welker, Demaryus Thomas és Andre Caldwell is zseniálisan húzza le a labdákat, de akár a futót is meg tudta játszani Manning.

A Denver a draft alkalmával a támadó falat két új emberrel erősítette meg, a védelembe három játékos érkezett. A csapat első választottja Bradley Roby, akiben megvan a potenciál arra, hogy a cornerback poszton a liga legjobbjaival vegye fel a versenyt. Fontos lehet, hogy mennyi pontot enged a „defense” az ellenfélnek, tavaly konferenciájukban a gyengébbek közé tartoztak e tekintetben, ugyanakkor, a pontszerzésben magasan verték az NFL komplett mezőnyét.

Ami a bajnoki címet illeti, a coloradoi gárda komolyan esélyes a végső győzelemre, ám nagy kérdés, hogy az éles meccseken a Broncos játékosai mit tudnak kezdeni az olyan csapatokkal, melyek tökéletesen bánnak a labdával a támadásoknál, emellett pedig bombaerős védelemmel bírnak. Érdekesség, hogy az augusztusi előszezont a Seattle Seahawks ellen kezdik meg, így gyorsan összejön a Super Bowl visszavágója. Egy biztos, ezúttal nehéz lesz betörni a vadlovakat.

(Fotó:zimbio.com/sportsnewsoutlet.com)