Jump to content

NBA: Chris Bosh 4 évre 88 milliót kaphat Houstonban

2014. 07. 08. 07:40

Miközben a fél világ azon tűnődik és izgul, hogy vajon LeBron James marad-e Miamiban vagy esetleg visszatér Clevelandba, Chris Bosh-t megkínálták egy igen csak zsíros szerződésajánlattal. A Heat Nagy Hármasának erőcsatára négy évre 88 millió dolláros maximális szerződést kaphat.

Miamiban felbomlani látszik a Nagy Hármas, ugyanis miután LeBron James "kiugrott" a szerződéséből, Chris Bosh és Dwyane Wade is hasonlóan cselekedett. Persze mindez lehet, hogy csak szemfényvesztés és a nagy hármas csak a Heat vezetőségének dolgát szeretné megkönnyíteni és alacsonyabb összegért aláírnak hamarosan, így Pat Riley esélyt kap a keret megerősítésére, mindenesetre a riválisok gőzerővel dolgoznak a csábítás hadművelet keretén belül.

Lehet, hogy LeBront a fél NBA körül udvarolja, de azért Chris Bosh sem panaszkodhat. Az erőcsatárok között az egyik legjobb dobószázalékkal rendelkező Bosh-t ugyanis a Houston Rockets szeretné nagyon is a soraiban tudni, és ezt egy 4 évre szóló 88 millió dolláros szerződéssel nyomatékosították. Bosh a hírek szerint hajlik az aláírásra, legalábbis egy neve elhallgatását kérő forrás szerint. Korábban arról szóltak a hírek, hogy Bosh megvárja James döntését, ám állítólag a két barát nemrég találkozott egymással és a találkozón elhangzottak arra ösztökélték Bosh-t, hogy komolyan megfontolja a Rockets ajánlatát.

A tengerentúli sajtó szerint Bosh 80-90 millió dolláros öt évre szóló szerződést vár a Miamitól, ám ezt tudják neki garantálni, mert akkor nem lesz elég helyük a fizetési sapkában ahhoz, hogy sztárokat igazoljanak erősítés gyanánt. Itt jön képbe a Rockets, amely megengedheti magának Bosh fizetési igényét. A hírek arról is szóltak, hogy a szintén szabadügynök Carmelo Anthony-t is megkörnyékezték egy hasonló szerződéssel, ám a Knicks együttesét - ideiglenesen (?) elhagyó - 129 millió dollárért 5 évre azért lehet, hogy aláíró - szupersztár állítólag nem fogadja el az ajánlatot.

(Fotó:abcnews.go.com/interaksyon.com)