Jump to content

NBA: egyre izgalmasabb a LeBron-saga

2014. 07. 07. 15:00

Az Egyesült Államokban mindenki tűkön ül, az egész ország de különösen Miami és Cleveland polgárai várják lélegzetvisszafojtva LeBron James döntését, miszerint marad vagy megy. James szabadügynökké vált és a tengerentúli beszámolók szerint két opció lehetséges, vagy marad Miamiban, vagy visszatér szülővárosába, a Cleveland Cavaliershez. Az ohiói lapok szerint, ez utóbbira most igen komoly az esély.

Tegnap a Twitteren szárnyrakapott egy hír, miszerint Dan Gilbert a Cleveland Cavaliers tulajdonosa magánrepülőjével Miamiba utazott. A gépet Miamiban lencsevégre kapta a mértékadó AP-hírügynökség egyik fotósa, ám Gilbert hamarjában kiposztolt egy szöveget a Twitterre, miszerint otthon a kertben sütteti éppen a hasát, ő bizony nincs Miamiban. Nem sokkal később a híradások már arról számoltak be, hogy a Cavs egykori játékosa, Zydrunas Ilaguaskas utazott Miamiba, sőt más beszámolók szerint egy külön kis csapat tett látogatást a floridai metropoliszban. Természetesen a célszemély LeBron James volt, akit rá szeretnének bírni arra, hogy írjon alá ismét a Cavaliershez. Ohióban egyelőre a sajtó végtelenül óvatosan kezeli az információkat, ugyanakkor névtelen forrásokra előszeretettel hivatkozik mindenki. A FoxSport ohiói kiadása is így tett:

  • egy neve ellhallgatását kérő forrás szerint James pár éve kijelentette, hogy soha sem tér vissza Clevelandba, most mégis nagyon közel a megállapodás.
  • ugyan ez a forrás mondta azt is, hogy a Cavs-kontingense meglátogatta a nyaralásból visszatérő játékost, ám az utazás nem volt előre betervezett, valamiért „vihar sebesen” Miamiba kellett utazniuk.
  • egy másik forrás szerint James és menedzsere, Rich Paul a héten találkoznak a Heat elnökével, Pat Riley-val. Ez azért érdekes, mert James az idény végén kijelentette, hogy nincs miért találkozniuk, tisztában van azzal, hogy a Heat mit tud ajánlani neki.
A legizgalmasabbak azonban csak most következik:
  • a D-ligában pattogtató Kenny Kadji, aki a Cavs nyári táborában edz jelenleg, Twitter oldalára azt írta ki vasárnap, hogy a Heat szurkolók pár nap múlva nagyon de nagyon szomorúak lesznek, de többet nem mondhat. A kiírás pár órával később eltűnt.
  • A hírek szerint Chris Bosh is James döntésére vár, ugyanakkor a Nagy Hármas tagja állítólag előrehaladott tárgyalásokat folytat a Houston Rockets együttesével.
  • James menedzsere a múlt héten találkozott a Cavs vezetőségével és elégedettségét fejezte ki a clevelandi roosterrel kapcsolatban, amely Kyrie Irving és Andrew Wiggins személyét elnézve érthető.
  • A hírek szerint amennyiben James visszatér Clevelandba, a Cavs vezetősége megpróbálja még megszerezni a Minnesotától Kevin Love-ot.
  • Ray Allen bejelentette, hogy szívesen követné Jamest bármely csapathoz, igazoljon bárhová. Allen szintén szabadügynök…

A dolgok most így állnak, ember legyen a talpán, aki bármit meg mer jósolni a fentiek ismeretében…