Jump to content

Kinyitott az NFL játékospiaca

2014. 03. 11. 16:38

Március 11-én kinyitott a szabadügynök-piac, a tengerentúli profi amerikaifutball-bajnokság (NFL) 2014-es idénye így kezdetét vette. Mint ilyenkor mindig, most is játékosok tucatjai kötöttek órákon belül sok tízmilliós szerződéseket, lássuk a lényegesebbeket! A Pittsburgh Steelers folytatta a nagytakarítást, LaMarr Woodley is lapátra került, csakúgy, mint az együttes korábbi elkapója, az elmúlt szezonokat a New York Jetsnél töltő Santonio Holmes. A Steelers ugyanakkor megszerezte Mike Mitchell söprögetőt 25 millió dollárért öt évre.

Szintén új együttes után nézhet a Jacksonville Jaguars volt falembere, Jason Babin, a St. Louis Rams támadófalembere, Harvey Dahl, a San Francisco 49ers szélső hátvédje, Carlos Rodgers is. A Jaguároknál az érkezőknél fontos megemlíteni Zane Beadles belső falembert, aki öt év alatt 30 millió dollárt kereshet, valamint Toby Gerhartot, a futó 10.5 millió dolláros, hároméves szerződést írt alá.

A Miami Dolphins idén is aktív a holt szezonban, Dimitri Patterson és Louis Delmas érkezett a hátvédsorba, Branden Albert a támadófalba Ryan Tannehill nagy örömére – cirka 46 millió dollárért cserébe öt évig védheti az irányító vak oldalát –, Earl Mitchell (16 millió, négy év) pedig a védőfalba.

A Tennessee Titans a visszahordó-specialistákra feküdt rá, visszaigazolta a kezdőrúgások visszahordásában jeleskedő Leon Washingtont és szerződtette a Kansas Citynél futót és elkapót is játszó, punt returner Dexter McClustert (12 millió, három év).

A Tampa Bay Buccaneers kis túlzással minden második hírben szerepelt az elmúlt 24 órában, érkezett a tight end Brandon Myers, a szélső hátvéd Alterraun Verner (26.5 millió, négy év), a szélső védőfalember Michael Johnson (43.75 millió, öt év) és a belső védőfalember Clinton McDonald (12 millió, négy év), Darrelle Revis pedig alighanem hamarosan elbocsátásra kerül, mivel az együttes sikertelenül próbálja meg elcserélni őt.

A New York Jets újraszerződtette előző szezonban kitűnően teljesítő rúgóját, Nick Folkot, a Baltimore Ravens pedig támadófalának kiválóságával, Eugene Monroe-val (37.5 millió, öt év) hosszabbított. A Minnesota Vikings Linval Josephfel (31.5 millió, öt év) erősítette meg védőfalának közepét, a Cleveland Browns pedig Karlos Dansbyt (négy év, 24 millió) és Donte Whitnert (négy év, 28 millió) is megszerezte D’Qwell Jackson és T. J. Ward (lásd lejjebb) helyére.

A Philadelphia Eagles elengedte tavaly szerződtetett söprögetőjét, és hozta cserébe Malcolm Jenkinst (16.25 millió, három év). Utóbbi helyére igazán minőségi pótlás érkezett New Orleansba, Jairus Byrd (54 millió, hat év) személyében. A Chicago Bears hosszabbított belső linebackerjével, D. J. Williamsszel, megkaparintotta Lamarr Houstont (35 millió, öt év) és Ryan Mundit, miközben elengedte Julius Pepperst. Az Arizona Cardinals megszerezte az Oakland Raiders korábbi vak oldali támadófalemberét, Jared Veldheert (35 millió, öt év), és újraszerződtette Frostee Ruckert, valamint Jake Ballardot.

Az Oakland Raiders a Tampa Bayhez hasonlóan aktív volt, persze ezt nagyban segítette, hogy az egész ligában neki volt a legtöbb helye a fizetési sapka alatt. Hosszabbított is Darren McFaddennel, megszerezte a támadófalba Roger Saffoldot (42.5 millió, öt év) és Austin Howardot (30 millió, öt év). Az irányítósiettetéssel is próbálnak valamit kezdeni Oaklandben, Justin Tuck és LaMarr Woodley is elutazott tárgyalni az együttessel.

A Dallas Cowboys jó nevű, de sokat kereső játékosoktól vált meg, DeMarcus Ware-re állítólag a Denver feni a fogát, és Miles Austin is új csapatot kereshet. S ha már a Super Bowl vesztese szóba került, a Broncos alighanem a legerősebb nyitányt produkálta, miután hátvédsorába megszerezte a Clevelandnél már említett kőkemény söprögető T. J. Wardot (23 millió, négy év), valamint a New England Patriotsnál tündöklő cornerback Aqib Talibot (57 millió, hat év).

A Hazafiak egyelőre nem aktivizálták magukat, Julian Edelman és Brandon Spikes teszteli a szabadügynökpiacot, Talib helyére állítólag a csapat érdeklődik a vélhetően szabadügynökké váló Darrelle Revis iránt. Fejlemény még, hogy Wesley Woodyard és Brandon LaFell is elutazott a csapathoz tárgyalni.

A döntő győztese, a Seattle Seahawks viszont nem tétlenkedett, hosszabbított kiváló szélső védőfalemberével, Michael Bennett-tel, valamint a tight end Anthony McCoyjal. A 28 éves kitűnő játékos négy év alatt 28.5 millió dollárt kereshet.

A bajnok fő (csoport)riválisa, a San Francisco 49ers pedig Phil Dawsont és Eric Wrightot megtartotta, Whitner helyére Antoine Bethea (26 millió, négy év) érkezett a söprögető posztjára, valamint két csere keretében megszerezte a Jaguars felsült korábbi első körös irányítóját, Blaine Gabbertöt és a Miami Dolphinsnál zord időket megélő Jonathan Martint.

Az Atlanta Falcons Jonathan Babineaux visszaigazolása mellette Paul Soliait (32 millió, öt év) és a korábbi 1/3-as Tyson Jacksont (25 millió, öt év) is megszerezte a védőfalba, érkezett még a támadófalba Jon Asamoah, cserébe pedig a várakozásoknak megfelelően Thomas DeCoud söprögetőt menesztette. Az 1/1-es Houston Texans elengedte tight endjét, Owen Danielst, a New York Giants újra szerződtette Peyton Hillist és Stevie Brownt, átigazolta Geoff Schwartzot, O’Brien Schofieldet (8 millió!, két év) és Rahsad Jenningst.

Az Indianapolis Colts is aktív volt, Adam Vinatieri rúgó, Vontae Davis (39 millió, négy év) cornerback és Ahmad Bradshaw (egy év) újraigazolása mellett érkezett a védőfalba Arthur Jones (33 millió, öt év) is – Donald Brown (10.5 millió, három év) futó viszont a San Diego Chargershez távozott. A Washington Redskins Perry Rileyval (13 millió, három év) hosszabbított, emellett pedig megszerezte a támadófalba Shawn Lauvaót (17 millió, négy év) is.

Fotó: freedigitalphotos.net

sportrajongo.hu/nemzetisport.hu