Jump to content

Nem véletlenül jutott el Peyton Manning oda, ahova

2014. 02. 02. 21:04

Peyton Manning a Denver Broncos klasszis irányítója akkora sztahanovista, hogy még sérülten sem hagyja abba a munkát, és bokája kezelése közben is folyamatosan böngészi a játékhívásokat. A magyar idő szerint hétfő hajnalban nagydöntőt játszó Broncos irányítója egy olyan példánya az emberiségnek, akinek a személyiségére mindenki büszke lehet. A magának a Hírességek Csarnoka-státuszt már Indianapolisban bebiztosító Manning még 37 évesen, csigolyasérülés és -műtétek után is nemhogy egy jó játékos szintjén teljesít, hanem minden idők legjobb szezonját futja.

A rekorddöntögetés persze nem „csak úgy jön”, hanem elég keményen meg is kell dolgozni érte. Peyton pedig a tizenhatodik profi idényében is keményebben dolgozik, mint bárki más. „Ahhoz képest, hogy mennyi ideje játszik már, soha nem huny ki belőle a tűz” – dicsérte elkapója, Eric Decker. „Úgy készül minden egyes meccsre minden áldott nap, mint senki más. Szerintem ez már magában is egy bravúr. Hosszú a szezon, és a végére fizikailag és fejben is szétesel. Ő viszont soha nem áll le.”

A Pro Bowlba választott támadófalember, Louis Vasquez szerint Manningben nemhogy tönkrement volna a lekapcsológomb, de egyáltalán nem is létezik benne ilyesmi. „Általában amikor az öltözőben vagy, akkor lepihensz egy pillanatra, hogy összeszedd magad. Az ő agya viszont sosem áll meg; van, amikor az elkapókat állítja meg, hogy megkérdezze őket egy játékról, van, amikor pedig minket állít meg, hogy kérdéseket tegyen fel a zsebről (a passzjátékoknál az irányítót körülvevő támadófalat az alakja miatt hívják zsebnek – a szerk.). Ez is csak azt mutatja, milyen elképesztően profin viselkedik. Folyamatosan azon jár az agya, hogy nyerhetné meg a következő meccset.”

Ez az egész Manning szerint még mindig semmi ahhoz képest, amilyen pár évvel ezelőtt volt. „Már nem dolgozom annyit, mint régebben. Az idő folyamán én is öregedtem, most már szeretek korábban lefeküdni, hogy kipihenjem magam… no meg valakinek a gyerekeket is el kell altatnia.”

Magyar idő szerint hétfő hajnalban rendezik a XLVIII. Super Bowlt a New York-i MetLife Stadionban. A Seattle Seahawks először, míg a Denver Broncos története során harmadszor lehet az NFL bajnoka. A Payton Manning vezette denverieket már szezon előtt a legfőbb esélyesnek kiáltották ki, és esélyeshez méltóan simán nyerték meg az AFC döntőjét Tom Brady New England Patriots-a ellen. A nagydöntőnek is a Broncos vág neki esélyesként: az, hogy 1997 és 1998 után harmadszor is övék lesz a Vince Lombardi trófea.

Fotó:sportspickle.com

sportrajongo.hu/hatharom.com