Jump to content

Szalay Balázs: újabb Africa Race, ezúttal a győzelem a cél

2016. 11. 30. 12:35

Az Opel Dakar Team párosa, Szalay Balázs és Bunkoczi László januárban újra elindul a klasszikus Dakar-útvonalon haladó Afrika Race nemzetközi terepraliversenyen, és a győzelmet célozza meg.

A budapesti Széchenyi fürdő különtermében rendezett szerdai sajtótájékoztatón Szalay Balázs csapatvezető, az Opel Mokka pilótája elmondta: sokat beszélgettek arról, hogy elinduljanak-e a dél-amerikai Dakar-ralin, de mivel ragaszkodnak a sivatagi versenyzéshez, ismét Afrikát választották.

Hozzátette: idén is Monacóból, december 31-én reggel indul a mezőny, amely január 2-án áthajózik Marokkóba, a cél pedig a hagyományoknak megfelelően Szenegálban, a rózsaszín tó partján lesz.

"A pálya ezúttal még az eddiginél is több homokdűnén vezet keresztül, az útvonalat a legendás francia raliversenyző, a kétszeres Dakar-győztes Jean-Louis Schlesser tervezte" - ismertette Szalay.

Bunkoczi László navigátor elmondta: jó csapatuk és stábjuk van, ezért a győzelem lesz a céljuk.

"Negyedszer állunk rajthoz az Africa Race-en, nem mondom, hogy mindegyik jól esett, sőt volt olyan indulásunk is, ami nagyon hamar véget ért. Győzelem vagy halál - ezt Balázs szokta mondani, én pedig a csapat pesszimistája vagyok, de most bennem is megfogalmazódott, hogy megpróbáljuk megnyerni a versenyt" - fogalmazott.

A Szalay, Bunkoczi duó az afrikai sivatagi viadalon 2014-ben a 18., idén a 13. helyen végzett, tavaly pedig kiesett.

A szerdai eseményen bejelentették, hogy a Darázsi Zsolt-Szalai Norbert kamionos duóval bővült az Opel Dakar Team. A párossal Szalayék már korábban is dolgoztak együtt, most pedig visszatértek a csapathoz, és ők is elindulnak az Africa Race-en.

(Forrás: sportrajongo.hu;mti/Fotó:twitter, mti)