Jump to content

Auf wiedersehen Hockenheim

2016. 11. 25. 14:10

 

Csütörtökön az Auto Motor und Sport adta hírül, hogy 2015 után újra kimarad a versenynaptárból a német futam. Közzétették azt a legfrissebb naptártervezetet is, amelyet Bernie Ecclestone-ék a csapatoknak küldtek szét Abu-Dzabiban, és amelyet november 30-án az FIA Motorsport Világtanácsa elé is tárnak majd ratifikálásra.

 

 

Azóta a Hockenheimring ügyvezetője is nyilatkozott, s megerősítette, valóban nem készülnek futamrendezésre. „Nem kaptunk ajánlatot sem, amelyben kizárják a gazdasági kockázatokat. Ez sajnálatos, de nem meglepő, hiszen az időpontunkat fenntartással kezelték, szerződése pedig nem volt a Hockenheimringnek” – fogalmazott az Auto Bild Motorsportnak Georg Seiler.

Hockenheimnek kétévente rendezendő futamokra van szerződése, a 2018-as versenyét tehát a tervek szerint megtarthatja. Szerződése ezt követően azonban lejár, és a Németország versenye, valamint az F1 ottani népszerűsége kapcsán felmerülő problémák miatt nagy kérdés, lesz-e folytatás, vagy az ország hosszabb távon Franciaország sorsára juthat, amely 2008 óta nem látja vendégül a királykategóriát.

Bernie Ecclestone mindenesetre nehezen érti meg, mi a probléma Németországban. „Nem tudom, hogyan tudnánk valaha is megmenteni a versenyüket. Kereskedelmi okai vannak. Hihetetlen, hogy itt van a sok német bajnokunk, a Mercedes megnyerte a gyártók bajnokságát, az egyéni bajnokságot is, és Németország mégsem érdeklődik” – fogalmazott a brit. „Hockenheim azt mondja, felkészültek az elmúlt két-három évben meglévő feltételek melletti folytatásra, de nekünk ez nem jó. Próbáltuk életben tartani a versenyt, de elfogyott a pirulájuk.”

(Forrás: sportrajongo.hu;m4sport.hu/Fotó:twitter)