Jump to content

Michelisz brillírozott Japánban

2016. 09. 04. 17:00

Michelisz Norbert nyerte a Túraautó-világbajnokság Japán nagydíjának első futamát. A gyári Honda csapat magyar versenyzője rajt-cél győzelmet aratott és az idény során először tudott versenyt nyerni. A Honda amúgy triplázott, Michelisz mögött Rob Huff és Tiago Monteiro állhatott fel a dobogóra. A második futamon a magyar pilóta a nyolcadik helyet kaparintotta meg, ezen a futamon már a Citroenek domináltak, Yvan Müller nyerni tudott, José Maria Lopez pedig második lett, míg a harmadik helyen ismét Monteiro zárt. Lopez második helyének köszönhetően már világbajnoknak tekinthető.

 

Michelisz Norbert nyerte a Túraautó-világbajnokság Japán nagydíjának első futamát. A gyári Honda csapat magyar versenyzője rajt-cél győzelmet aratott és az idény során először tudott versenyt nyerni. A Honda amúgy triplázott, Michelisz mögött Rob Huff és Tiago Monteiro állhatott fel a dobogóra.

A második futamon a magyar pilóta a nyolcadik helyet kaparintotta meg, ezen a futamon már a Citroenek domináltak, Yvan Müller nyerni tudott, José Maria Lopez pedig második lett, míg a harmadik helyen ismét Monteiro zárt. Lopez második helyének köszönhetően már világbajnoknak tekinthető.

Michelisz honlapjának beszámolója szerint a vasárnapi nyitófutamon rajt-cél győzelmet aratott, ugyanis az első rajthelyről indult. A magyar versenyzőnek ez volt az első futamgyőzelme a szezonban és a Honda gyári pilótájaként. Japánban másodszor, WTCC-s pályafutása során ötödször nyert.

A második futamnak Michelisz a tizedik helyről vágott neki és nyolcadikként intették le, így összesen 29 ponttal zárt Japánban és a pontverseny ötödik helyén áll.

A következő versenyhétvégét a kínai Sanghajban rendezik szeptember 24-én és 25-én.

(Forrás: sportrajongo.hu;mti/Fotó:twitter, breakingnewsf1.blog.hu)